Fiberklaar, een samenwerkingsverband tussen Proximus en EQT Infrastructure, investeert daarom 5 miljard euro om zo veel mogelijk mensen gebruik te laten maken van glasvezelkabels die het dataverkeer enorm versnellen en een positieve impact hebben op onze economie. Equans maakt dit mogelijk door onder meer in de regio’s Brussel en Antwerpen te graven, boren of lassen en er glasvezelaansluitingen tot in de huizen te brengen. 

van conceptontwerp tot detaildesign.

Om dat proces mogelijk te maken, heeft Equans uitgewerkte plannen nodig waarop installateurs ‘glashelder’ zien waar precies welk type aansluiting voorzien moet worden. Die taak vertrouwt Equans al sinds september 2020 aan ons toe. “We zijn eerst met een trainingstraject gestart”, zegt Frederik Verstraete, Business Director Project Services bij Ausy. “Na het opleiden zijn we dan een piloot gaan ontwerpen. Nadat we de goedkeuring daarop kregen, zijn we fulltime met het detailontwerp aan de slag gegaan. Zodra alles helemaal klopte volgens de gewenste standaarden van Equans konden we de pilootactiviteit in het detailontwerp uitrollen.”

Equans kan voluit vertrouwen op onze plannen om het glasvezelnetwerk uit te breiden. Afhankelijk van de variërende vraag, kunnen we flexibel en snel op of weer neer schalen. Dankzij de vaste kostprijs per connectie, weet Equans haar kosten te optimaliseren. “We hebben intussen in 2021 al plannen voorzien voor ongeveer 30.000 glasvezelconnecties”, zegt Frederik. “Op piekmomenten verwerken we sinds kort zo’n 9.000 aansluitingen per maand. Dat aantal drijven we nu geleidelijk aan op. De komende maanden alleen al gaan we nog eens 35.000 aansluitingen op papier zetten in het bestaande Go4Fiber project dat naast Fiberklaar/Unifiber loopt. We kunnen snel en correct inspelen op de vraag van Equans: als zij dat wensen vermenigvuldigen we die aantallen op korte termijn, maar ook als zij tijdelijk minder aansluitingen plannen, dan gaan ook de kosten mee naar beneden.”

volledig ontzorgen.

Naast de flexibiliteit garanderen we ook kwaliteit en stiptheid. “Wij zorgen ervoor dat de kennis geborgd blijft en doordat het hele proces bij ons constant verderloopt, houden we de kwaliteit hoog. Daarnaast verzekeren we dat alle plannen op tijd op papier staan zodat er geen conflicten met de uitvoering dreigen. Zo is Equans zeker dat het proces vlot en vlekkeloos verloopt. Op die manier ontzorgen wij hen volledig wat deze cruciale stap in het installeren van glasvezelkabel betreft”, besluit Frederik. 

heb je nood aan advies?

trek aan de mouw van onze experten!

contact