Data engineer Eray komt recht van de schoolbanken, en studeert nu verder in de Ausy Academy. 

Dankzij opleidingen zoals AWS, SQL, Python programming course en nog veel meer leert hij aan een sneltempo bij, is hij perfect inzetbaar bij onze klanten én is hij zeker van zijn eigen expertise. 

Lees hier waarom de Ausy Academy de perfecte match is voor Eray. 

data engineering is helemaal mijn ding.

“Als kind was ik al gefascineerd door alles wat met IT te maken heeft”, begint Eray. “IT biedt zo veel mogelijkheden, het brengt onze wildste fantasieën tot leven.”

“Al snel voelde ik ook dat ik vooral geïnteresseerd was in data. Door systematisch te werken kan je met data tastbare dingen creëren. Dat spreekt me meer aan dan bijvoorbeeld programmeren of back-end development.”

Eray: “Daarom koos ik voor de opleiding handelsingenieur/bedrijfsinformatica. Tijdens mijn studententijd deed ik ook enkele keren een studentenjob waarin ik met data werkte, bijvoorbeeld via Randstad Young Talents. Ik ben heel blij dat ik zo vroeg al concrete ervaring kon opdoen!”

Eray
Eray

volgende stap: de data academy.

“Maar toen ik dit jaar afstudeerde, merkte ik al snel dat zelfs die studentenjobs me niet genoeg relevante ervaring hadden opgeleverd voor het echte werk”, gaat Eray verder. “Ik heb veel gesolliciteerd, maar als starter krijg je vaak enkel de meest saaie jobs aangeboden die absoluut niet uitdagend zijn. En daar wou ik niet voor settelen…”

“Bij de Ausy Academy ligt dat helemaal anders. Wanneer je start, volg je gedurende een paar weken relevante opleidingen voor jouw expertisedomein. In de Data Academy waren dat bijvoorbeeld opleiding zoals AWS, SQL, PostgreSQL, Dimensional Modelling … Daarna word je al snel als expert ingezet in het werkveld.”

Eray: “Die opleidingen zorgen ervoor dat ik makkelijk inzetbaar ben én ze hebben me veel extra zelfvertrouwen gegeven. Ik pak met gemak de expertenrol op, en ik werk aan projecten waar je normaal gezien reeds 2 à 3 jaar ervaring voor nodig hebt.”

veel leren, ook over mezelf.

“Iets wat ik enorm apprecieer, is het feit dat ik zelf kan aangeven aan welke skills ik nog wil werken, en welke opleidingen ik daarvoor nodig heb.”

Eray: “Zo kan ik mijn technische skills verder uitbreiden en nieuwe programmeertalen leren, maar ik kan ook aan mijn soft skills werken.”

“Ik deed via de Academy bijvoorbeeld al mee aan de Insights Discovery training, en ik ging in gesprek met een loopbaancoach. Daar leerde ik dat je ook als IT’er een gezonde dosis empathie nodig hebt om je klanten te woord te staan - en dat neem ik zeker mee in mijn projecten!”

quote icon

De opleidingen die ik via de Ausy Academy volg, zorgen ervoor dat ik makkelijk inzetbaar ben én ze hebben me veel extra zelfvertrouwen gegeven. Ik pak met gemak de expertenrol op, en ik werk aan projecten waar je normaal gezien reeds 2 à 3 jaar ervaring voor nodig hebt.

eray boynuince
data academy

het doel: werken als freelancer.

“Voorlopig zit ik zeker nog op mijn plek in de Data Academy”, vertelt Eray, “maar in de toekomst zou ik graag starten als freelancer. Ook dat zou ik liefst in samenwerking met Ausy doen, want ik weet dat zij me daarin kunnen ondersteunen.”

“Maar dat zijn plannen op lange termijn… ;-) Op dit moment geniet ik er enorm van om opleidingen te volgen en mezelf meer en meer als expert te profileren!”