Bij Ausy streven we ernaar een partner te zijn voor je hele loopbaan. Of je nu een junior bent die net van de schoolbanken komt, of een senior die al een heleboel ervaring heeft en een andere wending wilt geven aan zijn carrière - wij geloven dat we voor iedereen het juiste project kunnen vinden! 

Zo ging het ook met Edwin, die na enkele jaren op non-actief te hebben gestaan, bij ons een nieuw project vond als desksite support engineer. Hij vertelt ons graag over zijn ervaringen. 

moeilijk om opnieuw te starten na een bepaalde leeftijd.

“Eind 2017 werd ik ziek”, vertelt Edwin. “3 jaar lang kon ik niet werken. Toen ik daarna opnieuw op zoek ging naar een job, merkte ik al snel dat het vanaf een bepaalde leeftijd héél wat moeilijker is om nog aan werk te raken. Wanneer potentiële werkgevers op je cv zien dat je de 50 bent gepasseerd, wordt de kans dat ze je uitnodigen op gesprek wel heel klein. Zelfs al heb je al veel ervaring in een bepaalde sector. Dat bleek dus een frustrerend proces…”

“Gelukkig had ik iemand van Ausy in mijn netwerk. Deze persoon deelde een openstaande vacature die toevallig ook nog eens net in mijn expertisedomein lag. Ik solliciteerde, en werd meteen uitgenodigd op gesprek. Hier wouden ze me wél een kans geven, ongeacht mijn leeftijd of het aantal jaren dat ik op non-actief had gestaan!”

Wanneer potentiële werkgevers op je cv zien dat je de 50 bent gepasseerd, wordt de kans dat ze je uitnodigen op gesprek wel heel klein.

edwin
desksite support engineer

desksite support engineer.

Edwin: “Vandaag werk ik als desksite support engineer. Dat kan je vergelijken met een service desk, maar dan met meer technische verantwoordelijkheden. Mijn takenpakket is heel breed, dat gaat van wachtwoorden resetten tot troubleshooting en algemene ondersteuning bij computerproblemen.”

“Mijn studies heb ik nooit afgemaakt, maar ik heb wél al 27 jaar ervaring in de IT-wereld. Dat is het voordeel aan IT: je leert enorm snel bij on the job. En het helpt natuurlijk ook wel dat het me enorm interesseert. Als ik op vakantie ga, lees ik soms manuals bij wijze van ontspanning - andere mensen verklaren me voor gek!”, lacht Edwin.

een bedrijf dat écht geeft om haar werknemers.

Edwin: “Waar ik vooral tevreden van ben, is de manier waarop Ausy omgaat met haar werknemers. Mijn account manager staat altijd klaar om naar mijn bezorgdheden te luisteren, en staat me bij met raad en daad.”

“Onlangs was ik een week ziek. Toen ik terug aan de slag ging, belde mijn account manager me op om te vragen hoe het met me ging, en of ik weer helemaal genezen was. Aan die kleine dingen kan je zien dat Ausy een heel menselijk bedrijf is. Tech with personality, maar de nadruk ligt duidelijk op personality!”

badge illustration
badge illustration

niet iedereen is even tech savvy.

“Het nadeel van zo veel ervaring, is dan weer dat ik soms vergeet dat mijn klanten niet even veel van computers kennen als ik”, gaat Edwin verder. “Als IT’er is het belangrijk dat je de tijd neemt om uit te leggen waar het probleem juist zit, en hoe je dat hebt opgelost. En dat op het niveau van de klant. Als ze niet begrijpen wat er juist misliep, zullen ze binnen de kortste keren opnieuw aan je bureau staan met hetzelfde probleem.”

“Dat vraagt dus wel wat geduld. Maar, zo denk ik altijd, als iedereen al even ver stond op het vlak van IT, dan waren er geen jobs meer over voor mensen zoals ik!”, knipoogt Edwin.

Mijn ambities voor de komende jaren? Gezond zijn, en dat blijven. En nog veel reizen.

edwin
desksite support engineer

vergeet je work-life balance niet.

Edwin: “Soms moet je ook even een stapje durven terugzetten. Dat is misschien wel de belangrijkste les die ik de afgelopen jaren geleerd heb. Binnen IT zullen er altijd nieuwe programma’s, technieken, programmeertalen … zijn. Is het belangrijk om bij te blijven met de laatste trends? Zeker! Is het nodig om altijd álles te volgen op het moment dat het uitkomt? Volgens mij niet. Een goede work-life balance is minstens even belangrijk.”

“Dus, als je mij vraagt welke ambities ik nog heb voor de komende jaren, is mijn antwoord: gezond zijn, en dat blijven. En nog veel reizen. En daarna misschien opnieuw wat meer programmeren, want dat is ook een creatieve outlet voor mij… ;-)”