Groot nieuws voor de fervente gamers onder ons: KV Mechelen lanceert haar splinternieuwe e-sportafdeling, met Ausy als hoofdsponsor. Deze bekendmaking van KV Mechelen gaat gepaard met een filmpje waarin grote namen in de (e-)sportwereld het tegen elkaar opnemen. Denk maar aan Miran Salim en Dante Vanzeir.

E-sport, een logische keuze.

Op het eerste zicht lijkt een link tussen Ausy en de e-sportwereld misschien niet zo voor de hand liggend. Toch zijn beide sterk met elkaar verbonden. Fabio, onze Business Director, licht dat toe: “Wij hebben hetzelfde doelpubliek als de e-sportafdeling van KV Mechelen. Van de 700 IT’ers die bij ons aan de slag zijn, zijn er zo’n 200 werknemers die net hun eerste stappen binnen de IT zetten. Dat zijn jonge mensen, vaak schoolverlaters.” Dat jonge IT’ers vaak gamen, weten we maar al te goed. “Zelf kan ik er ook van meespreken”, zegt Fabio, “Ik heb misschien wel wat minder tijd om te spelen dan vroeger, maar eigenlijk ben ik nog best een fervente gamer.”  

Om de jonge IT’ers in de verf te zetten, organiseren we bij Ausy jaarlijks een LAN-party. Fabio: “Ieder jaar opnieuw is het een succes: tientallen jongeren die samen strijden voor de eerste prijs. Een gezellige sfeer, lekker eten en drinken, toffe prijzen om voor te strijden … Wat wil je nog meer?” Met Ausy als hoofdsponsor van de KV Mechelen e-sportafdeling, worden de trouwe fans van de jaarlijkse LAN-party ongetwijfeld al nieuwsgierig naar de eerstvolgende editie. “Daarover kan ik nog niets loslaten”, zegt Fabio, “maar je mag er zeker van zijn dat de LAN-party dit jaar nét dat tikkeltje extra zal hebben.”

Samenwerking uit de doeken.

Onze samenwerking met KV Mechelen gaat verder dan alleen het Ausy-logo op de spelerstruitjes. Miran Salim, de splinternieuwe Chief Gaming Officer van KV Mechelen zal ook ingezet worden bij verschillende rekruteringsactiviteiten van Ausy. Waar en wanneer je Salim zal kunnen ontmoeten? Dat blijft nog even een verrassing!