Denk eens aan de verschillende projecten die jouw bedrijf graag wil realiseren op korte en lange termijn. De kans is groot dat je achterover leunt en eventjes zucht - het is best wel wat. En zoals altijd: er is veel werk, maar weinig tijd om alles uit te voeren. 

Maar moet dat de normale gang van zaken zijn? Stress en onzekerheid, altijd nét achterlopen op je ambities en deadlines … Dat kan anders! En de oplossing is eenvoudig: besteed je projecten eens uit aan een derde partij.

“Ja, maar wat ik zelf doe, doe ik beter!” 
“Dat is zo duur!”
“Ik wil de controle niet uit handen geven!”

Niet zo snel. Projecten uitbesteden aan een externe partner levert je écht heel wat voordelen op.

1. je krijgt er een volledig team bij, met de juiste experts.

Door je project uit te besteden, kan je heel snel een team inschakelen dat mee is met alle laatste trends en ontwikkelingen.

Zo hoef je dus geen tijd te verspillen met het zélf in huis halen van de juiste experten. Want zeg nu zelf: zie jij jezelf bijvoorbeeld al een volledig intern web development team samenstellen? Je beseft vast wel dat het zoeken, aannemen, trainen en integreren van nieuwe collega’s een niet te onderschatten proces is. Daarnaast moeten de experten beschikken over een breed scala aan technische vaardigheden. Ben je daar zelf niet helemaal in thuis, dan wordt je inhuurproces alleen nog maar ingewikkelder en tijdrovender. 

Ook op dat vlak heb je dus baat bij het uitbesteden van je projecten. Je mag ervan op aan dat enkel ervaren en gekwalificeerde specialisten zich ontfermen over je project. Logisch gevolg: je maakt onderweg gegarandeerd de beste keuzes, of het nu gaat om technologie, design of ontwikkeling. Bovendien maak je zelf ook kennis met nieuwe inzichten en werkwijzen. Wedden dat je die in de toekomst kan toepassen om innovatie en verandering door te voeren?

De ausy touch.

Onze experten zitten inhouse verspreid over verschillende teams. Een vast client team, opgebouwd rond de juiste expertises, zal zich van begin tot eind over jouw project ontfermen. Dat team leert vervolgens jouw project en bedrijf door en door kennen. Een onmisbaar aspect voor het allerbeste eindresultaat!

People at a table laughing.
People at a table laughing.

2. je krijgt meer werk verzet.

En dan bedoelen we vooral dat jij zélf meer gedaan krijgt. De externe partner waarmee je samenwerkt, vangt alles voor je op. Je hoeft dus zelf geen tijd te besteden aan het oplossen van problemen, time management of risicobeheer. Daar zorgt je project team voor!

En jij? Jij kan meer aandacht besteden aan je kernactiviteiten, je strategie en je bedrijfsdoelstellingen. Je houdt de vinger aan de pols in de markt waarin je actief bent en kan je bedrijf op die manier echt een concurrentievoordeel geven.

De ausy touch.

We vinden het belangrijk dat je betrokken blijft bij het project en te allen tijde mee bent met de laatste stand van zaken. Binnen je eigen client team heb je daarom ook een vaste project manager die je via regelmatige status meetings op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen.

3. gerichte inspanning met gegarandeerd resultaat.

De teams waarmee je samenwerkt, hebben al heel wat ervaring met gelijkaardige projecten. Ze vatten bij de aanvang van de opdracht dus al snel al je concrete doelen en verwachtingen. Het eindresultaat:  de beste oplossing op maat. Dat je op die manier je positie in de markt verstevigt, staat vast.

Los van expertise op inhoudelijk vlak - belangrijk! - weet een externe partner ook hoe alles optimaal te beheren is, welke werkwijze het meest succes oogst en op welke manier het team het best samenwerkt. Dat draagt natuurlijk ook bij tot een vlot verloop van het project, van intake tot oplevering.

De ausy touch.

We merken dat klanten vaak vrezen om de controle over het project te verliezen. Om ervoor te zorgen dat gemaakte afspraken nageleefd worden, leggen we de scope van het project vast in een Statement Of Work. Dat is een gedetailleerd document dat vastlegt wat het project omvat, en wat het niet omvat. Geen discussies, wel een geslaagd project.

The back of a man's neck in front of a computer.
The back of a man's neck in front of a computer.

4. kostenbesparing.

Dat fulltime een team aannemen om je project uit te voeren heel wat tijd in beslag neemt, zeiden we eerder al. Naast heel wat tijd, kost het je ook een hoop geld. Zeker als je daar investeringen in technologie, opleiding of infrastructuur bij optelt. Zie je de kosten al oplopen? Projecten uitbesteden kan je echt wel een financieel voordeel opleveren. 

Externe experten werken bovendien vaak ook efficiënter en dus kosteneffectiever. Ze weten immers heel goed wat ze aan het doen zijn en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Zulke externe teams zijn vertrouwd met jouw vraag en weten door hun jarenlange ervaring hoe ze het best te werk gaan.

De ausy touch.

We haalden al aan dat we over verschillende inhouse teams beschikken, verspreid over verschillende locaties. Die locaties gaan over de landsgrenzen heen. We hebben dus niet alleen teams in België, maar ook in verschillende Europese en Aziatische landen. Afhankelijk van je vraag, behoren nearshoring en offshoring binnen Engineering en IT dus ook tot de mogelijkheden. Omdat onder andere de uurtarieven er lager liggen, drukken nearshoring en offshoring je kosten.

Samengevat.

Doe je een beroep op een externe partner voor het voltooien van een van je projecten, dan zorg je ervoor dat je op je 2 oren kan slapen. Projecten uitbesteden geeft je dus zekerheid: 

  • Ervaren professionals buigen zich over je uitdaging.
  • Het resultaat is op maat van je bedrijf.
  • Je bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten.