Troef van AUSY Solutions: Competence@Work

12-04-2018 08:48
|
Lezen in 2 minuten
|

Ken jij AUSY Solutions al? Dat is het interne projectteam van AUSY. Developers, project managers, analisten en testers zetten samen alles op alles om de projecten van onze klanten tot een goed einde te brengen. Websites, applicaties, platformen of campagnes: elke oplossing is steeds op maat, van analyse en ontwikkeling tot ondersteuning en onderhoud.

Een greep uit onze realisaties:

Via ons Competence Center stippelt elke collega samen met Evelyn, onze Training Officer, een opleidingstraject op maat uit. Nieuw in het aanbod: Competence@Work.

Extra tijd voor uitdagende en creatieve projecten

Evelyn: “Via Competence@Work leren de collega’s van AUSY Solutions al doende. Theorie is namelijk nog iets anders dan praktijk. Los van hun dagelijkse projecten krijgen de collega’s “extra tijd” om bepaalde zaken uit te zoeken.”

“En dat mag echt van alles zijn. Stoten ze op een nieuwe ontwikkeling in hun vak en willen ze experimenteren met de mogelijkheden voor huidige en toekomstige projecten? Lossen ze tijdens een project een probleem op, maar willen ze zich er graag nog meer in verdiepen? Allemaal mogelijk!”

“Dankzij Competence@Work kunnen de collega’s hun innovatieve ei kwijt. Ze ontwikkelen proof of concepts of zetten bijvoorbeeld in op optimalisatie.”

“Zo hebben onze developers vaak goede ideeën om onze interne tools te optimaliseren en het werk te vergemakkelijken. Wanneer het past in hun planning, krijgen ze dan de tijd om die ideeën uit te werken. Toffe, maar vooral uitdagende projecten waar ze hun kennis en creativiteit de vrije loop kunnen laten!”

Competence@Work in de praktijk: geautomatiseerde regressie-overzichten

Een van die developers met zo’n goed idee is Suranga. Hij maakte onlangs voor het eerst gebruik van Competence@Work.

Suranga: “Ik automatiseerde de extra basisregressies voor onze projecten. Het doel? Een snel te implementeren systeem met een grondige/generische basis coverage, zodat we het ook op bestaande projecten kunnen toepassen.”

“Het resultaat werkt op basis van een combinatie van een containerized pipeline, Selenium, ImageMagick en custom code. In essentie is het een visuele regressie. De pijplijn werkt in 2 fases:

  • In de eerste fase wordt de “huidige” site opgespind (Docker in de pijplijn). Daar worden dan screenshots van genomen (Selenium).
  • Daarna worden de aanpassingen in de code toegepast en worden “dezelfde” pagina’s nog eens bekeken.
  • Die pagina’s worden dan gecontroleerd op verschillen tussen de 2 (via ImageMagick). Daaruit wordt een artifact gegenereerd met een overzicht van de verschillen, klaar voor validatie.”

“Dat resulteert in een efficiëntere flow. Zowel de QA als de developer hebben een duidelijk overzicht van eventuele neveneffecten van aanpassingen. Ideaal voor kleine aanpassingen die snel naar productie moeten. Een volgende stap is een integratie met behaviour tests, om ook complexere scenario’s snel te controleren.”  

Waarom is Competence@Work een meerwaarde?

“Code schrijven kan je leren. Maar dat implementeren in de praktijk is toch de echte uitdaging. Dankzij dit initiatief kon ik iets bouwen dat ik nodig had om nog efficiënter en kwalitatiever te kunnen werken. Dat is ook de reden waarom ik zeker aan andere collega’s zou aanraden om er gebruik van te maken!”