De belangrijkste nieuwe features van MS SQL 2016

07-10-2016 17:10
|
Lezen in 1 minuut
|

Tijdens onze Tech Talk op 29 september 2016 deed Tom Van Zele (Page 9) de belangrijkste nieuwe en verbeterde features van SQL 2016 uit de doeken. 

Daarna legden Geert Baeke en Tim Jacobs van ThingTank uit hoe ze data die ze verkregen van een IoT-toestel opnamen in SQL Server 2016. 

Welke nieuwe en verbeterde functies heeft SQL Server 2016?

Tom Van Zele vertelde uitgebreid en enthousiast over de nieuwe en verbeterde mogelijkheden die MS SQL 2016 biedt. Een greep uit zijn verhaal: 

  • Met de nieuwe in-memory functionaliteit worden de wachttijden aanzienlijk verkleind.
  • Daar waar bij de vorige versie van SQL Sysadmins God waren en gevoelige gegevens konden bekijken, is dat nu weggewerkt met AlwaysEncrypted.
  • Met Migration Wizard kan je databanken naar Microsoft Azure (de cloud) migreren.
  • Dankzij de Stretch database wordt hot data lokaal gehouden en gaat cold data automatisch naar de cloud.
  • Met Dynamic Data Masking kan je gegevens maskeren, zoals de eerste cijfers van een kredietkaartnummer.
  • Voortaan kan je rapporten ook naar PowerPoint exporteren. Ben je geconnecteerd, dan worden de meest recente gegevens getoond. Ben je niet geconnecteerd, dan worden de  gegevens weergegeven van de cache
  • Analysetaal R is nu ook geïntegreerd in SQL 2016.
  • Met de toevoeging van de Row-level Security functionaliteit kan je in SQL 2016 heel makkelijk bepalen wie toegang heeft tot welke data.

IoT-data opnemen in SQL Server 2016

Geert Baeke en Tim Jacobs van ThingTank toonden een voorbeeld van een IoT-toestel dat zij maakten voor het opvolgen van de luchtkwaliteit in de vergader- en opleidingszalen. Ze toonden ons hoe ze de verzamelde data opnamen in SQL Server 2016. Zij kozen voor Microsoft Azure als platform voor de beschrijvende analyse, wat het invoeren en verwerken van de data eenvoudiger maakte. De geavanceerde analyse van de data gebeurde via analysetaal R.

Wat houdt een Tech Talk in?

Maandelijks bijleren over uiteenlopende IT-topics in een gezellig kader (denk: foodtruck!).

Over Tom Van Zele, Tim Jacobs en Geert Baeke

Tom heeft meer dan 10 jaar ervaring met grote SQL Server omgevingen en was meer dan 5 jaar Technical Lead voor het GDF Suez (nu ENGIE) design departement. Hij is gespecialiseerd in High-Availability oplossingen en SQL-architectuur. In zijn vrije tijd houdt Tom van lezen en met zijn bordercollies spelen.

Tim dook de wereld van technologie in na het behalen van een doctoraat in de theoretische fysica. Vandaag combineert hij statistiek & predictive analytics om uit “things” en sensornetwerken nieuwe inzichten te verwerven. 

Naast technologie houdt Tim ook veel van natuur, dus je kan hem ook daar op nieuwe & onverkende gebieden vinden, op tocht in de Alpen, in het bos of elders in the middle of nowhere.

Geert heeft een stevige interesse in cloud computing, IoT, analytics en Big Data. Hij is Technology Manager bij Thing Tank, dat deel uitmaakt van Xylos. In die rol is hij verantwoordelijk voor het team dat de technologieën en oplossingen aan de klanten evalueert en selecteert. Op vlak van design en architectuur overlegt hij met klanten over op cloud gebaseerde oplossingen.