Je surfde naar de DataFlow- of ONE Agency-website en komt op deze pagina terecht - huh!?

Vraag je jezelf nu af wat je fout deed? Niet doen. Het ligt niet aan jou, het ligt aan ons. Op 2 oktober 2017 zetten we een streep onder onze merken DataFlow en ONE Agency. Voortaan zijn wij “gewoon” AUSY Belgium. Een full-service IT-bedrijf dat deel uitmaakt van de internationale AUSY Group.

Op onze blog vind je het volledige verhaal achter onze merkvereenvoudiging.

2018-02-01 10:18Lezen in 2 minuten IT-carrière

Een carrière uitbouwen als IT-consultant is niet iedereen gegeven. Dat je best communicatief sterk in je schoenen staat, spreekt voor zich. Voor sommige functies is ook een goede talenkennis een must. En ook de volgende 4 eigenschappen zijn onmisbaar als je het wil maken als IT-consultant.

1. Je bent flexibel

Dacht je dat flexibiliteit enkel een vereiste is voor de yogales? Think again!

Binnen IT-consultancy hoef je je benen gelukkig niet in je nek te zwieren, maar je staat best wel open voor verschillende omgevingen, locaties en sectoren. Maar zeg nu zelf: eigenlijk is de afwisseling die je in de plaats krijgt voor je flexibiliteit toch net een voordeel?!

2. Je bruist van ambitie

Als je écht gemaakt bent voor IT-consultancy, dan hoef je niet lang na te denken over de vraag waar jij jezelf binnen 5 jaar ziet. Niet altijd makkelijk om een concreet antwoord te geven, maar wat wel vaststaat, is dat je niet kan wachten om een mooie carrière uit te bouwen. Je zet duidelijke doelen voorop en legt de lat hoog.

3. Je hebt zin om je te specialiseren

Ga je aan de slag als consultant, dan ga je je binnen je project verdiepen in een bepaald domein. Je bent met andere woorden geen allround IT’er meer, maar een heuse specialist. De uitdagingen die je voorgeschoteld krijgt, breng je maar al te graag tot een goed einde.

4. Je wil voortdurend bijleren

Je kan er niet omheen dat de IT-sector voortdurend in beweging is. Als je wil bijblijven met de laatste ontwikkelingen, kan je niet anders dan extra opleidingen volgen.

Ook certificaten zijn in veel gevallen onmisbaar om je carrière te lanceren. Leergierig zijn is dus echt wel een must als je het wil maken binnen IT-consultancy. Gelukkig zet onze Training Officer je met plezier op weg!

Beschik jij over al die kwaliteiten?

Dan vind je misschien wel de weg naar een nieuwe job bij AUSY!

Mis geen enkel blogartikel

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe artikels verschijnen.