4 foto’s, 4 indrukken: zo was de IT-stage van Achraf

31-05-2018 11:19
|
Lezen in 2 minuten
|

Leuk, aardig en behulpzaam team

Teamfoto systems

 

Achraf volgt een opleiding netwerkbeheer aan de VDAB. Tijdens zijn zoektocht naar een stageplaats, koos hij al snel voor AUSY: “Een vriend op school kende het bedrijf al en was ervan overtuigd dat mijn goede kennis van het Frans een grote troef zou zijn.”

“Ik kon uiteindelijk kiezen uit 3 stagebedrijven, maar AUSY overtuigde me.”

“Ik had verschillende aangename sollicitatiegesprekken en voelde dat ik echt deel van het team zou zijn. AUSY was ook het enige bedrijf dat toekomstmogelijkheden met me besprak.”

Achraf gaat verder: “Vanaf mijn eerste stagedag voelde ik me op mijn gemak. AUSY is een jong bedrijf, iedereen is aardig en wil helpen.”

Ook binnen het Systems team in het bijzonder zit de sfeer goed, aldus Achraf: “Ik mocht op eigen tempo dingen uitzoeken. Had ik een vraag, dan trokken mijn collega’s voldoende tijd uit om me een duidelijk en onderbouwd antwoord te geven. Het spreekt dus voor zich dat ik enorm veel heb bijgeleerd!”

Een van de helden van de LAN-party

LAN Party 2018

 

Op zaterdag 21 april organiseerden voor de 2de keer een CS:GO LAN-party.

De feedback van de deelnemers was lovend, en dat was zeker ook te danken aan Achraf! Hij nam de organisatie op technisch vlak voor zijn rekening.

Achraf: “Ongetwijfeld een enorme uitdaging! Ik heb me dan ook goed voorbereid.”

Hoe precies?

Achraf: “Eerst keek ik online een paar filmpjes om uit te zoeken hoe een LAN-party nu precies werkt. Nadien heb ik onder andere de servers ingesteld, ervoor gezorgd dat er niet vals gespeeld kon worden en TeamSpeak opgezet. Dat laatste laat teams toe om met elkaar te praten via de server.”

‘t Kot organiseren: not all heroes wear capes

Achraf aan het werk

 

Achraf: “De LAN-party organiseren nam veel tijd in beslag, maar was wel enorm leuk om te doen. De rest van mijn takenpakket was erg gevarieerd. Een plus!”

Een van die taken: “het kot” reorganiseren.

Achraf vertelt: “Het Systems team biedt onder andere ondersteuning voor al het IT-materiaal. We hebben een hele ruimte (“het kot”, dus) vol met allerlei materiaal, gaande van alle mogelijke soorten kabels tot schermen, toetsenborden en computermuizen.”

“Ik controleerde dat materiaal, maakte er een overzicht van en gaf alles netjes een plek. Een leuke afwisseling!”

Verder trok Achraf nu en dan samen met collega’s Michal en Kenny naar een paar klanten waar ze de goede werking van de IT-systemen garanderen: “Voor een van die klanten mocht ik mee laptops voorbereiden voor nieuwe werknemers. Een andere klant had dan weer wifi-problemen. Ik vond het enorm uitdagend om op zoek te gaan naar de oorzaak én de oplossing van dat probleem.”

Tot slot zette Achraf ook zijn eerste DevOps-stappen: “Ik heb bijvoorbeeld back-ups gemaakt van websites die niet meer gebruikt worden, en heb ze nadien verwijderd.”

“Een hele nieuwe wereld, die ik dankzij cursussen via Linux Academy (Docker, Jenkins, Chef ...) wat beter heb leren kennen.”

En dan nu? Een voorlopig laatste match tafelvoetbal én uitkijken naar zijn eerste officiële werkdag!

 

Tafelvoetbal systems