Life Sciences

Teamleader bij een prominent farmabedrijf: bijdragen tot een gezondere wereld via klinische studies

Klinische studies vormen het hart van deze vooraanstaande farmaceutische onderneming. Nieuwe medicijnen worden er zowel op gezonde mensen als op patiënten getest, om na te gaan hoe ze normale en zieke lichamen precies beïnvloeden. Om die proefpersonen te vinden en te begeleiden, is een heel team aan de slag. Aan het hoofd van dat team: AUSY-consultant Anand.

Hij behaalde zijn master verpleegkunde in zijn thuisland India en werkte jarenlang in de medische sector in allerlei landen. Dit is zijn eerste job in België. Anand is trots op zijn job als teamleader en deelt graag zijn ervaringen.  

Vrijwilligers rekruteren voor klinische studies

Anand beseft dat zijn team een belangrijke taak heeft: “Het is een nobel beroep. Wij zorgen voor de innovaties die levens gaan verlengen en ziektes de wereld uit zullen helpen - niet meteen, maar misschien wel in de toekomst.”  

Dat doen ze concreet door vrijwilligers te rekruteren voor klinische studies: zieke en gezonde mensen. De medewerkers van Anand doen eerst een telefonische screening - voornamelijk van de gezonde deelnemers - waarbij tal van medische vragen de revue passeren. Zo’n telefonisch interview duurt gemakkelijk een uur per vrijwilliger.

Anand verdeelt de afspraken over zijn team, checkt de resultaten van de telefonische screening en geeft ze door aan de dokters. Daarna komen de gezonde vrijwilligers langs voor een volledig medisch onderzoek. Anands team checkt hen in, bereidt hen voor en regelt al het papierwerk.   

Uitgegroeid tot een echte people manager

Anand had oorspronkelijk slechts zes mensen onder zijn hoede, van verpleegsters tot diëtisten en kinetherapeuten. Na amper vier maanden werd zijn team uitgebreid en kreeg hij meer verantwoordelijkheden. “Dat people management vond ik in het begin een hele uitdaging,” bekent Anand.

“Maar AUSY bereidde me goed voor: ze namen me aan ruim voor ik bij dit farmaceutisch bedrijf aan de slag kon en vulden die extra dagen met onlinecursussen om mijn management skills aan te scherpen. Aurélie, mijn coach bij AUSY, begreep perfect wat mijn job ging inhouden en hoe ik me er het beste op kon voorbereiden. Nu geniet ik ervan om dagelijks nauw contact te hebben met zoveel verschillende mensen.”  

Anand moet bovendien ook nauw samenwerken met andere departementen voor protocollen en onderzoek. Dat geeft hem veel voldoening.

Goede begeleiding bij AUSY

En de samenwerking met AUSY? Ook die verloopt vlot. Anand vindt dat hij veel te danken heeft aan zijn AUSY-coach. Die beschikt niet alleen over de nodige medische kennis om consultants en klanten binnen Life Sciences op weg te helpen, maar heeft hem ook op persoonlijk vlak geholpen: “Ze geloofde in mij en heeft mij ongelofelijk gesteund.”  

 

En nu jij?

Ben je ervan overtuigd dat jij ook de nodige dosis “AUSY” in je hebt zitten? Zoek in onze vacatures en vind een nieuwe uitdaging!

Lees verder

Stage als recruiter bevestigt: “Dit is mijn droomjob”
#Life Sciences #Career
Vormingsprogramma Boost: zo zet Recruiter Ben zich in
#Life Sciences #Career
Hoe de job van laborant of lab technician is geëvolueerd
#Life Sciences #News