Engineering

Het nieuwe AUSY: harder, better, faster, stronger

Harder, better, faster, stronger slaat op meer dan louter de Daft Punk lyrics. Of we er voortaan dus nóg meer uitspringen? Ab-so-luut! Welke kansen en uitdagingen staan AUSY te wachten?

Sinds juli 2018 gaan Randstad Professionals en AUSY Belgium officieel door het leven als AUSY, a Randstad company. Het nieuwe AUSY gaat resoluut voor een full-service aanpak binnen 6 vakdomeinen: Finance, IT, Human Resources, Sales & Marketing, Life Sciences en Engineering.

We trekken een paar collega’s aan de drukbezette mouw en peilen naar hun visie op deze ambitieuze integratie.

AUSY als one stop shop

Fabio, Delivery Manager Recruitment & Selection IT: “Dankzij de integratie hebben we een sterke en unieke USP naar klanten toe. We zijn voor hen een one stop shop met kennis van zaken in elk van onze 6 vakgebieden. Voor elk probleem vinden we een oplossing op maat.”

We zien onszelf in de toekomst nog meer als vaste partner voor bedrijven. Ze kloppen bij ons aan voor volledige reorganisaties waarbij al onze servicelijnen aan bod komen. We scholen werknemers om, vullen gaten in teams op en zorgen voor de juiste mix tussen interne en externe experten.”

Customer relief is de sleutel

Christophe, Business Manager Dedicated Client Solutions: “Specifiek binnen consultancy en werving & selectie is er een grote versnippering in de markt. Binnen de sector voorspel ik zeker nog een consolidatiegolf. Het is goed dat Randstad daar voortrekker in is. De holding nam AUSY Group over in 2017, maar ook de integratie van Randstad Professionals, Tempo Team Professionals en AUSY Belgium eerder deze maand biedt nieuwe kansen voor onze klanten.”

“De diensten die we onze klanten aanbieden, breiden we namelijk gevoelig uit. Naast consultancy en werving & selectie zullen we nog meer inzetten op managed services en solutions, en dit niet alleen in engineering of IT maar in al onze vakgebieden.”

Die uitbreiding sluit aan op de veranderende vraag van de klanten, aldus Christophe: “We merken dat zij niet langer enkel nood hebben aan individuele consultants, maar aan een team van specialisten dat projecten uitvoert en ondersteunt.”

“Op die manier ontzorgen we de klant en zijn we meer dan ooit de beste partner voor elk bedrijf.”

Diversiteit in expertise-aanbod is uniek

David, Business Manager Finance: “Ik kijk erg positief naar de integratie. Ik ben ervan overtuigd dat we ons voortaan nog beter kunnen profileren naar de buitenwereld toe. Vandaag de dag kiezen bedrijven eerder voor 1 vaste partner die beantwoordt aan al hun noden, dan voor verschillende leveranciers. Ik geloof sterk dat AUSY die identiteit kan neerzetten en haar diversiteit in expertise volop kan uitspelen.”

“Dankzij de nieuwe structuur kunnen we ons bovendien meer agile opstellen. We kunnen snel de koppen bij elkaar te steken en de behoeften van klanten door en door leren kennen. Dat komt onze klanten alleen maar ten goede!”

“Zo denk ik bijvoorbeeld aan de vertrouwensband die we op die manier opbouwen. En laat vertrouwen nu net enorm belangrijk zijn binnen Finance, net als standvastige langetermijnrelaties. Vandaag staan we dus absoluut nog sterker!”

Talentoplossingen die business risico’s beperken

Dennis, Business Manager Life Sciences: “Er was nog nooit zoveel vraag naar talent in life sciences als vandaag. Er zijn steeds meer freelancers actief, ondersteunende diensten werken meer en meer op afstand of van thuis uit en vacatures voor kritische posities staan steeds langer open. De continue golven van M&A’s (mergers and acquisitions) creëren een gevoel van instabiliteit en een minder positief werkgeversmerk.”

“In deze snel veranderende context zoeken onze klanten naar manieren om hun producten efficiënter en effectiever te produceren en te distribueren. Ze integreren daarvoor meer en meer delen van hun waardeketen met betrouwbare partners. Dat kan gaan van lab services tot warehousing of het beheren van data gegenereerd door patiënten, dokters en apothekers.”

“Binnen Life Sciences bouwen we innovatieve en duurzame talentoplossingen. Het resultaat? Het beperken van business risico’s gelinkt aan het niet hebben van het juiste aantal, het juiste type en de juiste kwaliteit van talent. Zo kunnen onze klanten zich zonder zorgen richten op het realiseren van hun kernstrategie.”

Profiteer mee van onze expertise

Kan jij je wel vinden in de stevige dosis ondernemerschap die we als multispecialist uitdragen? Laat ons samen de basis leggen voor een stabiele langetermijnrelatie.

Lees verder

HR manager
Girlpower in engineering: ervaart Amélie de genderkloof?
#womeninengineering
Industry 4.0: hoe word je een Factory of the Future?
#Engineering #Clients
Stagiairs Olivier en Géo maken hun bachelorproef in onze tekenkamer
#Engineering #Career