IT

Analyst Developer Gert: “Mijn job is een uit de hand gelopen hobby”

Sommige mensen zijn in de wieg gelegd voor hun job. Zo ook Gert, Senior Analyst Developer, die bijna kon programmeren voor hij kon lezen en schrijven. Op zijn 10de maakte hij in Qbasic al spelletjes en een muziek-library, en de passie voor code is nooit weggegaan.

Gert werkt al 12 jaar bij AUSY (vroeger DataFlow). “Ik heb nog een sollicitatiegesprek gehad met één van de oprichters van DataFlow. Het bedrijf had toen ongeveer 50 werknemers, dus deed zelfs de ‘grote baas’ jobinterviews.”

Waarom AUSY?

Uit het gigantische aanbod aan IT-jobs koos Gert toch resoluut voor AUSY. “Ik had al wat ervaring opgebouwd als developer, maar ik wou zeker nog verder groeien. En dat kan hier. Je krijgt opleidingen aangeboden en de ruimte om je in te werken op nieuwe technologieën of projecten. Zelfs na 12 jaar zit ik hier nog prima op mijn plaats. Gezien het verloop in de IT-sector wil dat wel wat zeggen!”

Projects-R-us

“Ik werd gecontacteerd door AUSY omdat ze enkele projecten hadden waar mijn profiel zeer geschikt voor was. Wat me over de streep heeft getrokken, was dat ik zelf kon kiezen op welk project ik zou werken. Niet per se een makkelijke keuze, want er zaten heel wat aantrekkelijke projecten tussen. Dat is voor mij eigenlijk het belangrijkste: een project waar ik graag aan wil werken.”

“Wanneer een project ten einde loopt en ik dus ergens anders aan mag beginnen, mag ik steeds input geven waar ik graag op wil werken. En daar wordt ook naar geluisterd. Mijn voorkeur ligt bij de financiële sector, ik vind de beurs en beleggingen uitermate fascinerend. Een project in die richting spreekt mij het meest aan.”

Duizenden gebruikers per dag

Waar Gert het meest trots op is? Het resultaat. Dat er dagelijks duizenden gebruikers zijn van de software waar hij mee aan werkte, van analyse en programmeren tot af en toe ook wat support.

“Momenteel werk ik mee aan Bolero, de beleggingsapplicatie van KBC, maar ik werkte ook aan de online banking apps voor BNP Paribas in België en Frankrijk en voor Hello bank. Het besef dat dagelijks duizenden mensen de applicaties gebruiken waaraan je zelf hebt gewerkt, dat geeft een goed gevoel.”

Gouden raad?

Geduld, doorzettingsvermogen en tegenwoordig ook flexibiliteit. Dat heb je nodig volgens Gert. “Het einde van mijn studies is nog altijd de belangrijkste mijlpaal in mijn hele loopbaan. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, maar het geeft veel voldoening wanneer al je inzet uiteindelijk uitdraait op een succes.”

Wat brengt de toekomst? “Ik kijk enorm uit naar de toekomst op gebied van wetenschap en techniek, waarbij informatica een cruciale rol zal spelen. Ik hoop nog vele jaren te kunnen ontwikkelen en meewerken aan leuke en interessante projecten bij AUSY!”

 

Kijk jij daar ook naar uit?

We helpen je graag met de zoektocht naar een innovatieve uitdaging. Scrol zeker door onze IT-vacatures en vind een job die voor je weggelegd is.

Lees verder

Logo KV Mechelen e-sports
AUSY verovert de e-sportwereld
#IT #kvmechelen #esports
Jolie & Kevin Telenet
Het leven op een servicedesk
#IT #servicedesk
Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance