AUSY Talks

Studio set

Van crisis naar opportuniteit

 

 

Je in tijden van crisis niet laten leiden door onzekerheid en paniek: het is niet iedereen gegeven. Nochtans houdt elke crisis - vroeg of laat - ook weer nieuwe kansen in. Als je met een bepaalde mindset je bedrijf door een crisis loodst, kan je onzekere tijden gegarandeerd ombuigen naar opportuniteiten.

Maar dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste plaats moet je immers de vroege symptomen van een crisis weten te spotten. 

Hoe je dat doet, en hoe je ook in een crisis succesvol uit je comfortzone durft stappen, leggen Jacques van den Broek en Bart De Smet je met veel plezier uit tijdens AUSY Talks. Journaliste Astrid Roelandt leidt de interviews en pikt in op de meest interessante statements.

Wie hoor je wanneer?

Portretfoto Bart De Smet

 

 

9 november om 17 uur

Bart De Smet

CEO Ageas

Interview met Q&A

Livestream

Zet in mijn agenda!

 

 

Portretfoto Jacques van den Broek

 

 

14 december om 17 uur

Jacques van den Broek

CEO Randstad N.V.

Interview met Q&A

Livestream

Zet in mijn agenda!

 

 

Beluister de podcast

Kan je niet aanwezig zijn tijdens het interview, maar ben je wel benieuwd naar wat de experten te vertellen hebben? Of wil je alles nadien herbeluisteren? We verspreiden hun inzichten achteraf ook via een podcast.

Leer de gasten kennen

Quote: Ik laat mensen heel erg vrij: achteraf vergiffenis vragen in plaats van vooraf toestemming.

Jacques van den Broek

CEO Randstad N.V.

Jacques van den Broek maakt al sinds 1988 deel uit van de Randstad-familie. En dat voelde als thuiskomen. Hij startte er een paar jaar na zijn studies rechten, als vestigingsmanager. Hij groeit later door tot regiodirecteur Nederland en gaat achtereenvolgens de uitdaging aan als CEO van Newmonday.com en directeur van Capac Inhouse services, allemaal onderdelen van Randstad. Vervolgens treedt hij in 2004 toe tot de raad van bestuur.

Sinds 2014 is hij CEO van Randstad N.V. Zijn visie? Fouten maken mag, zolang alles wat goed gaat overheerst. Zelf ziet hij zich niet als een volgzaam type: gaat iedereen linksaf, dan neemt hij graag rechts een kijkje. 

Nice to know: Jacques verzamelt maar al te graag miniatuurautootjes en strips.

Bart De Smet

CEO Ageas

Bart De Smet nam in 2009 de rol op van CEO van Fortis, dat in 2010 Ageas als nieuwe naam kreeg. Hij bracht na de financiële crisis terug stabiliteit in de groep en gaf een nieuw elan aan de verzekeringsgroep. Zijn aanpak? Met beide voeten op de grond blijven staan, open communiceren, samenwerken en belangstelling tonen voor brede maatschappelijke onderwerpen.

Nog dit jaar zal Bart de fakkel doorgeven aan Hans De Cuyper. Bart zelf zal bestuursvoorzitter van de groep worden. Daarnaast is Bart vandaag al voorzitter van de Belgische werkgeversfederatie VBO.

Nice to know: lange tijd klom Bart geregeld op zijn fiets. Hij beklom zelfs onder andere de Mont Ventoux en Alpe D'Huez. Daarnaast was hij ook een tijdje bestuurder bij voetbalclub OH Leuven.

Quote: Ik geloof niet in een topmanagement dat alles te zeggen heeft omdat ze zogezegd onfeilbaar zijn.

Ja, stuur me de podcast!

Kan je niet deelnemen aan de livestream? Of wil je nadien alles rustig nog eens herbeluisteren? Dan bezorgen we je de podcasts graag per e-mail na de uitzending. Laat je gegevens hieronder achter, en de podcasts komen zo snel mogelijk je richting uit! 

Ja, ik wil deel uitmaken van de database van AUSY en gedurende de komende 5 jaar van hun service genieten; ik ben op de hoogte van het feit dat ik ten allen tijde het recht heb om mijn gegevens aan te passen of te bekijken; ik verklaar me akkoord met de volledige beschrijving zoals die gepubliceerd is op https://www.ausy.be/en/privacy-policy