De universiteit bestaat uit 20.000 studenten, 4000 medewerkers en 70.000 alumni. Hoe zorg je ervoor dat zij allemaal op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en events? Hoe bied je die content aan op een logische manier? En last, but not least: hoe kan je als hybride organisatie communiceren vanuit één herkenbare en vertrouwde stem? Na een uitgebreide functionele en technische analyse van de specifieke noden van de website zorgden wij voor een doelgerichte software-oplossing. 

publish once, distribute everywhere.

Het publicatiegemak en de vindbaarheid van content waren cruciaal in het ontwikkelingsproces. Voor de volledige website van vub.be was het namelijk belangrijk dat alle content eenvoudig opgehaald en verspreid kon worden. Via een JSON API en een integratie van verschillende systemen, zoals Oracle Eloqua, Mollie en RACS, zorgden we voor een optimale beschikbaarheid van alle soorten informatie.

Met behulp van boomstructuren en een eenvoudige toewijzing van eigenaars en rollen, creëerde Ausy een centraal distributiesysteem, waarin de informatie duidelijk gegroepeerd kan worden. De eindgebruikers van de VUB-website krijgen zo alle relevante content op een vlotte manier te zien. Een logische en heldere keuze van informatie staat voorop, zodat alle doelgroepen op een intuïtieve manier de nodige info kunnen terugvinden. 

Maar ook voor de mensen die achter de schermen aan de website werken, vormt gebruiksvriendelijkheid een sleutelcomponent. Vanuit een centrale workflow met doordachte tags creëerden we keuzevrijheid voor de grote gemeenschap binnen de VUB, waarvan de leden elk hun engagement, nieuws en activiteiten zichtbaar kunnen maken, zowel voor een algemeen publiek als voor een specifieke doelgroep. Het resultaat is een wendbare website, met heel wat nieuwe toepassingen, maar met een duidelijk en uniform DNA.

Om zo’n persoonlijke begeleiding op online niveau mogelijk te maken, ontwikkelden we vooraf een heldere boomstructuur, zodat de chatbot op het juiste moment tijdens het keuzeproces de gepaste resultaten toont. Van twijfel tot definitieve keuze: studenten krijgen telkens specifieke content aangereikt tijdens een gepersonaliseerd keuzepad, waarbij ze zelfs tijdelijk alle info kunnen laten bezinken om er later nog naar terug te keren. 

Bovendien biedt de verrijkte studiekeuzewijzer de VUB een schat van informatie over de aanwerving van nieuwe studenten. De universiteit kan namelijk, op basis van de inzichten uit de tool, beter inschatten hoe de zoektocht naar de juiste opleiding verloopt bij verschillende profielen.

heb je nood aan advies? trek aan de mouw van onze experten!

contact