van manueel arbeidsintensief proces naar digitale automatisering.

Intertrans verzorgt een hele waaier aan services: laden, lossen, palletiseren, opslaan, monteren, labelen en verzenden van orders en dat allemaal vanuit hun eigen verschillende logistieke opslagplaatsen. Het team bij Intertrans verwerkt op dagelijkse basis dan ook een hoop facturen. Gezien dat grote aantal facturen en onderaannemers, kan er dus wel voordeel gehaald worden uit het automatiseren van dat facturatieproces.

En dat is exact wat ons team deed. We implementeerden een oplossing die mails met inkomende facturen kan uitlezen via OCR (Optical Character Recognition). OCR-software wordt vaak gebruikt om getypte of handgeschreven documenten te digitaliseren. De softwarebots zijn in staat om informatie op te halen uit bijvoorbeeld afbeeldingen en pdf’s. De bots downloaden de bijlage uit de mail, halen de data uit de factuur en zetten die data vervolgens om naar een formaat dat geïmporteerd kan worden in de backoffice-systemen van Intertrans.

Dankzij die automatisering valt het manuele en arbeidsintensieve proces voor 95% weg. Het zorgt voor een drastische vermindering van de foutenmarge en spaart onnodige kosten uit. De optimalisatie van het operationele en het financiële luik resulteert uiteindelijk in meer tijd om met de klant zelf te communiceren.

heb je nood aan advies?

trek aan de mouw van onze experten!

contact