Heey! Ik ben Lars, een student marketing die stage loopt bij het marketingteam van Ausy. Ondertussen ben ik al een maand ver in mijn stage, en ik word alsmaar enthousiaster! Wil jij weten hoe een stage eraan toegaat bij Ausy? Dan ben ik de perfecte persoon om je daar een beeld over te geven. Deel 1: mijn eerste dag!

De stagezoektocht begint!

Waar ga ik stage doen? Ga ik het leuk vinden? Ben ik gekwalificeerd genoeg? 

Allemaal vragen die door mijn hoofd razen bij de zoektocht. Het eindeloze geklaag van vrienden over hun stage, helpt ook niet. 

Een belangrijke vereiste: het moet leuk zijn. Ik geef toe dat wat ik zoek haast een mythisch wezen is. Het bestaat enkel in mijn hoofd. 

Maar dan beland ik op de Ausy website. Dit ziet er perfect uit, denk ik. Maar ehm... zoeken ze ook stagiairs? Ik stuur een mail en krijg de dag zelf nog antwoord. Ik mag de volgende dag op gesprek en krijg onmiddellijk te horen dat ik mag beginnen! Minder dan 24 uur nadat ik bijna de hoop op de perfecte stageplaats had opgegeven, vind ik hem!

A man standing before the quote: life's too short to remove USB drive safely.
A man standing before the quote: life's too short to remove USB drive safely.

Eerste dag: goed op tijd op kantoor.

Volgens de welkomstmail die ik een aantal dagen voor de start van mijn stage ontvang, word ik om 9 uur verwacht op het kantoor. Maar ik neem geen risico’s! Om 8.40 uur ben ik er. Oef, al een eerste goeie indruk!

Bij mijn aankomst begroet Valérie me. Zij zal mijn stagementor worden. Een jong persoon, maar wel met veel ervaring binnen Ausy, en nog sociaal ook. Geen stijve hark die me punten geeft, wat een droom! Valérie leidt me naar het sales- en marketingeiland en stelt me op mijn gemak.

A woman doing bunny ears on a man's head.
A woman doing bunny ears on a man's head.

Pacman aan de muur.

Als ik hier rondloop, merk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Quotes en memes op de muren, post-it art van classic games … Je merkt meteen dat de sfeer hier goed zit. 

We komen aan op de eerste verdieping en ik zie onmiddellijk waar mijn bureau staat: dat ene plekje op de hoek dat vol staat  met gadgets van Ausy! Een rugzak, een drinkbus, webcamcover, etc. Het is alsof ze weten wat ik nodig heb. 

Ik neem mijn laptop in ontvangst, vul de nodige wachtwoorden in en teken nog wat documenten. En nadien… bespreken we mijn takenpakket voor de komende 3 maanden. 

Toch wel een klein beetje verwarring toen Valérie me zei dat we dat gingen bespreken IN de playstation. Zijn hier playstations? Hoe gaan we dat bespreken IN een playstation? Dan blijkt dat de meetingrooms hier allemaal namen hebben van gameconsoles. Een meeting in de Wii of Dreamcast? Perfect normaal!

Koffie halen en kopies nemen?

Het takenpakket. Ga ik koffie halen voor het team, administratief werk leveren of iets anders stereotiep voor een stagiair? Niets van dat allemaal! 

Ik krijg echte taken voor een marketeer: ik analyseer de socialemediakanalen en de website, en ik mag zelfs een kerstfeestje organiseren voor het personeel! Ik krijg meteen veel vertrouwen van Valérie. Ik voel me geen stagiair, maar een volwaardig lid van het team. 

Ik ben hier om te leren en leren zal ik zeker doen.

A man holding a cup reading 'best intern ever'.
A man holding a cup reading 'best intern ever'.

Kantoorexpeditie.

Next on the list: mij voorstellen aan het hele kantoor. En dan bedoel ik ook het HELE kantoor. Valérie neemt me mee en stelt me voor aan elke afdeling. Geen kleine taak aangezien dit kantoor, in Haasrode, het hoofdkantoor is van Ausy België. 

Ik ontmoet elk team en Valérie geeft me wat uitleg over wat iedereen doet. Ausy bestaat uit enorm veel verschillende teams als ik het zo hoor. Niets van te merken voor een buitenstaander, de bureaus zijn allemaal open en iedereen praat met iedereen. Teams vloeien door elkaar heen en als er vragen zijn, staat er altijd iemand klaar met advies. 

Tijdens de rondleiding verkende ik ook het kantoor. 

En wat een kantoor! 

Douches, een bar (voor de after work drink op vrijdagnamiddag) en een volledig uitgeruste keuken. Je kan hier bijna wonen. Elke verdieping heeft een eigen keuken waar je soep, fruit, koffie, water of frisdrank kan nemen. Omkomen van honger of dorst zal ik zeker niet doen de komende 3 maanden.

9 to 5? hell no!

Na de rondleiding is het al middag, tijd om te eten! Een vast uur om te eten bestaat hier niet: als je honger hebt, dan neem je pauze. Perfect voor iemand zoals ik die altijd pas laat honger krijgt in de middag. 

Valérie zegt me ook dat de werkuren bij Ausy relatief flexibel zijn. Ik kom met de fiets naar kantoor en een platte band of gebroken ketting is snel gebeurd. Veel stress in de ochtend dus wanneer je daarover piekert. De flexibele uren nemen die stress volledig weg. Deze stageplek blijft maar beter worden!

Zenuwen? welke zenuwen?

Na de middag begin ik aan mijn takenpakket. Nu merk ik nog meer dat je hier enorm veel vrijheid krijgt. Ik begin met wat ik wil en volg mijn eigen planning, zolang ik mijn deadlines maar haal.  Als ik iets niet weet, staat Valérie meteen naast me en laat ze letterlijk alles even vallen voor mij. Een betere stagementor kan ik me niet wensen. Alle zenuwen en onzekerheid die ik in het begin van de dag had, zijn verdwenen. De collega’s zijn top, de begeleiding is top en de taken zijn top. Waar maakte ik me zelfs druk om?

Nog steeds enthousiast!

Ondertussen ben ik een maand verder en blijf ik bij wat ik de eerste dag ervaren heb. Het marketingteam bestaat uit jonge mensen, maar toch zijn ze allemaal ongelooflijk getalenteerd. Daardoor kom je met plezier naar je stage,want je komt terecht tussen leeftijdsgenoten. Toch leer je bij van je collega’s dankzij hun expertise. Het is the best of both worlds: leerrijk en fun.  Het grootste pluspunt vind ik nog steeds de losse sfeer. Bijna elke dag is er wel iemand die koffiekoeken, cupcakes of brownies uitdeelt. En vrijdag staat de frigo gevuld voor de after work drink - super gezellig!

Ik ben razend benieuwd wat de volgende weken zullen brengen. Jij ook? Stay tuned voor mijn avonturen!