Mijn stage zit er bijna op nu, tijd dus voor een terugblik op de afgelopen 3 maanden. Vorige maand las je onder andere alles over onze teamuitstap naar Ikea. Welk nieuws vertel ik je in deze laatste (snif, snif) blog?

Mijn stage is voorbij gevlogen. Met gemengde gevoelens rond ik mijn stage af: ik ben blij dat ik terug kan uitslapen, maar treurig dat ik het team niet meer elke dag ga zien. Het waren een bewogen 3 maanden. Ik heb veel bijgeleerd, heb nieuwe vrienden gemaakt en ben gegroeid als persoon.

Volledig in kerststemming dankzij mijn takenpakket.

Het belangrijkste punt op mijn to-dolijst? Ons kerstfeestje plannen en er concreet heel wat spullen voor aankopen. Als stageopdracht kerstbomen, kousen en kerstversiering zoeken en kopen, niemand die hier iets op tegen kan hebben. Eventplanning blijkt dus toch een onderdeel van marketing dat ik enorm leuk en interessant vind. 

Verder ontdekte ik dat ik nog veel kan bijleren over Google Analytics en Google Tag Manager. Gelukkig wil Ausy mij daarin steunen. Valérie heeft tijdens mijn eerste maand al iemand ingeschakeld om me hier vanalles over bij te leren, zowel in de theorie als in de praktijk. De afgelopen weken heb ik Google Tag Manager bestudeerd. Dat programma hangt sterk samen met Google Analytics, maar was volledig nieuw voor me. 

De rest van de tijd besteedde ik aan kleinere taken. Ook dat vind ik leuk, want die taakjes zorgen voor afwisseling. Zo leer ik alle aspecten van marketing kennen.

Wat heb ik bereikt dankzij deze stage?

De stage bij Ausy heeft me veel bijgeleerd, meer dan ik ooit in de klaslokalen had kunnen leren. Zowel op vlak van mijn interesses, het volwassen werkleven als over het toepassen van geleerde theorie. 

Bij Ausy krijg je namelijk meteen de kans om alles in de praktijk uit te proberen. Wanneer je even vast zit, staat er een heel team voor je klaar om je te helpen. Je krijgt ondersteunde zelfstandigheid. Dat heeft me, nu ik erop terugkijk, enorm doen groeien. 

Ook weet ik nu op welke vlakken ik me nog kan verbeteren. Op deze manier kan ik gericht bijleren en heb ik het idee dat wat ik leer ook effectief nuttig is.

Wat brengt mijn toekomst?

Mijn toekomstplannen zijn volledig veranderd na mijn stage. 3 maanden geleden wou ik na mijn stage een postgraduaat of banaba doen, om kennis op te doen over zo veel mogelijk onderwerpen. 

Na mijn stage heb ik dat plan de vuilbak in gesmeten. Gericht leren en echt goed worden in 1 domein, met hier en daar een effort om mijn algemene kennis up-to-date te houden, lijkt nu een veel beter plan. Mijn tijd bij Ausy heeft me aangetoond waar ik beter in wil worden. Ik wil geen dingen leren die ik in de praktijk misschien helemaal niet kan gebruiken, maar wel tijd heb aan moeten besteden. Ausy heeft me heel wat mogelijk verspilde tijd bespaard!

Moet jij ook voluit gaan voor een stage bij ausy?

Jazeker! Je wordt hier niet als een stagiair beschouwd, maar als iemand van het team. Indien je vragen hebt of vast zit met iets, helpt het team je meteen. Dat is die beroemde Ausy-cultuur. 

Je bent ook niet zomaar een werknemer, maar een mens voor je management. Daar had ik enorm veel geluk mee. Een betere manager dan Gert ga je nergens vinden! 

Ik ben helemaal geen ochtendmens en toch geraakte ik elke dag zonder problemen uit mijn bed. Ik beschouwde mijn stage niet als werk. Dat vind ik een extreem belangrijk punt. Als je iets voor langere tijd wilt doen, moet je het graag doen. En daar blinkt Ausy echt in uit. Elke dag is anders en de mensen zijn leuk. En dan bedoel ik niet leuk als collega’s, nee, ze zijn écht leuk!

Een stage bij Ausy is een stage in een bedrijf dat actief is in meerdere landen en ook meerdere kantoren heeft. Over dat dilemma tussen een klein, maar leuk bedrijfje of een multinational die beter op je cv staat, hoef je je dus al geen zorgen meer te maken!

Ten slotte is dit een periode uit mijn leven die ik nooit zal vergeten. Mijn collega’s zal ik enorm missen, maar ook de sfeer op de werkvloer en zelfs het opstaan.