Ook dit jaar zijn we weer trotse silver sponsor van het Formula Electric Belgium-team. Formula Student is een project waarin ingenieursstudenten van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen om de beste elektrische racewagen te ontwerpen, te bouwen en er uiteindelijk mee te racen. De prijs? Een mooie trofee, maar toch ook vooral een heleboel extra praktische kennis en nieuwe vriendschappen! 

Dit jaar bouwt het Formula Electric Belgium-team, dat bestaat uit 52 studenten, hun 14de wagen. Hoe steunen wij hen daarin? Welke voordelen haalt het team uit hun partnerschap met Ausy? We vroegen het aan Matthew en Toon.

samen vacatures opstellen en interviewtechnieken verfijnen.

Toon: “Ieder jaar gaan we op zoek naar nieuwe kandidaten om ons team te versterken. De deadline voor de inschrijvingen van het postgraduaat is strak, dus de kandidaten moeten enerzijds op tijd beslissen dat ze geïnteresseerd zijn om een jaar lang aan dit project te werken, en anderzijds moeten wij een snelle, maar geïnformeerde keuze maken tussen alle kandidaten die zich aanmelden.”

“Er zijn 3 soorten profielen die ieder jaar in ons team zitten:

  • part-timers: studenten die het team 6 tot 8 uur per week versterken, naast hun studies
  • postgraduaatstudenten: zij nemen de grootste workload op zich en werken full-time aan het project
  • studenten die hun masterthesis schrijven over Formula Electric Belgium

Ons publiek is dus breed, en ieder jaar is het weer een hele zoektocht om de juiste profielen aan te trekken.”

“Ausy ondersteunt ons enorm bij het opstellen van onze vacatures”, vertelt Toon. “Ieder jaar hebben we nieuwe studenten nodig die zich met hart en ziel inzetten voor dit fantastische project. Omdat wij zelf nog maar student zijn, en dus geen ervaring hebben in de recruitment-wereld, is het een grote opluchting dat we kunnen terugvallen op het recruitment-team van Ausy. Het hele jaar lang staan zij ons met raad en daad bij.”

“Klopt”, beaamt Matthew. “Het recruitment-team van Ausy zat aan het begin van het academiejaar al met ons samen om onze vacatures te beoordelen en te verbeteren. Zo zorgden we er samen voor dat we de juiste mensen aantrekken.”

“Maar daar blijft het niet bij. De collega’s van Ausy zullen ons ook helpen wanneer we interviews afnemen met potentiële nieuwe kandidaten. Ze zullen de gesprekken bijwonen en feedback en praktische tips geven waar nodig. Ook zullen ze ons ondersteunen met de bespreking van de kandidaten - op die manier kunnen we samen een objectieve keuze maken.”

Formula Electric team at a race
Formula Electric team at a race

ondersteuning in het marketingdepartement.

“Naast waardevolle tips voor ons rekruteringsproces, hielp Ausy ons ook om een marketingplan uit te werken”, vertelt Toon. “We hielden een brainstormsessie en definieerden wat er op dit moment al goed loopt, en waar we nog werk aan hebben.”

“Ook hier kregen we weer heel wat praktische tips mee. Bovendien kunnen we beroep doen op de collega’s bij Ausy om onze socialmediakanalen wat meer bereik te geven. Dat zal ons zeker heel wat extra likes opleveren!”

Formula Electric team with car
Formula Electric team with car

racen in nederland, hongarije en kroatië.

Ondertussen weet het team dat ze dit jaar mogen deelnemen aan de races in Nederland (circuit Assen), Hongarije (Hungaroring) en Kroatië (Novi Marof). Zowel Matthew als Toon vinden dat hét grote pluspunt van deelnemen aan Formula Electric: mogen racen met een auto die je helemaal zelf gemaakt hebt.

Matthew: “Tijdens je studies leer je heel wat theorie, maar echte praktijkervaring doe je niet op. Een racewagen van A tot Z bouwen is een unieke, uitdagende, en vooral super toffe ervaring. Er dan ook nog eens mee racen… dat is de kers op de taart!”

“Als je nieuw bent in het team, mag je sowieso mee naar minstens 1 competitie”, vult Toon aan. “Dan weet je wat je te wachten staat het jaar erna. Deelnemen aan zo’n competitie, op een bekend racecircuit, met een auto waar je net een heel jaar keihard aan gewerkt hebt… dat is gewoon het toppunt van engineering!” 

altijd al een racewagen willen bouwen?

vervoeg het team!