Business analyst Stijn legde een ongewoon pad af binnen Ausy. Hij solliciteerde voor een functie in ons finance-team, maar kreeg uiteindelijk een job binnen het business support-team. Na een tijdje weg te zijn geweest, kwam hij via de Ausy Academy terug als business analyst. 

Wat motiveerde hem om terug bij Ausy te komen werken en waarom koos hij voor de Ausy Academy en een job als business analyst? Wij vroegen het hem!

processen verbeteren.

“Ik heb accountancy en fiscaliteit gestudeerd. 4 jaar geleden solliciteerde ik dan ook voor een functie in Ausy’s finance-team”, vertelt Stijn.

“Toen ik binnenkwam op het hoofdkantoor, was ik onmiddellijk onder de indruk. Jammer genoeg was de finance-functie ondertussen al ingevuld, maar gelukkig zochten ze nog iemand in het business-support team. Ik denk dat mijn contract binnen de dag getekend was! ;-)”

“In het BST-team heb ik 2,5 jaar heel graag gewerkt. Ook daar was ik al regelmatig bezig met het verbeteren van de processen. Ik denk graag na over hoe de dingen beter, sneller en efficiënter kunnen.”

“Door veranderingen aan de interne structuur van Ausy ben ik ongeveer een half jaar weggeweest. Na die 6 maanden wou ik toch heel graag terug hier aan de slag. Mijn ex-manager van het BST-team wou me niet opnieuw in dat team aannemen, omdat hij wist dat er een plekje vrij was in de Ausy Academy, dat me zou leiden naar een andere functie die mij veel meer zou liggen: business analyst in het automation chapter.”

badge illustration
badge illustration

rpa.

Stijn: “In mijn nieuwe functie ben ik dagelijks bezig met het verbeteren van de interne processen met behulp van RPA (Robotic Process Automation). Die job ligt mij echt, omdat ik aan de ene kant de processen van Ausy al zo goed ken, en aan de andere kant extreem analytisch ben ingesteld.”

“Als je een finance richting studeert, moet je een analytische geest hebben. En dat komt ook van pas in de IT-wereld. Bovendien hield ik er altijd al van om de interne processen te verbeteren, en laat dat nu net exact zijn wat RPA doet!”

quote icon

Ik ben altijd bezig met het verbeteren van processen. Ik denk graag na over hoe de dingen beter, sneller en efficiënter kunnen.

stijn hermans
business analyst

ausy academy.

“Ze zeggen vaak dat je een IT-achtergrond nodig hebt om RPA te kunnen implementeren, maar daar ben ik het niet mee eens”, gaat Stijn verder. “Je hebt allerlei manieren om je te verdiepen in RPA zonder dat je ervaring hebt in IT - denk maar aan low-code en no-code tools.”

“Bovendien heeft Ausy een speciale troef als het op nieuwe skills leren aankomt: de Ausy Academy!”

Stijn: “In de Ausy Academy leerde ik alles wat ik nodig heb om een echte RPA-specialist te worden. Op een aantal weken tijd werd ik in de academy volledig klaargestoomd om mee te draaien in mijn team - en nu die periode voorbij is, volg ik nog regelmatig zelf cursussen via Udemy of UIpath.”

“Nu ik al die extra tools in mijn rugzakje heb, hoop ik snel ook externe klanten te kunnen helpen met hun RPA-noden!