Als er één job is die veel variatie met zich meebrengt, is het wel de rol van customer proxy. Als customer proxy ben je een echte jack-of-all-trades, want iedere dag brengt weer een nieuwe uitdaging. Op maandag beginnen met het opstellen van een planning kan gerust, maar verwacht niet dat je je er op dinsdag nog aan kan houden.

Vervelend? Nee hoor, Evert vindt het eerder za-lig. Hij wil als customer proxy graag van àlle markten thuis zijn. Voor hem is geen opdracht te groot (of te klein), hij bijt er zich maar al te graag in vast. En met de hulp van ons Learning & Development team, heeft hij altijd de nodige kennis in zijn rugzakje.

een customer watte?

Evert: “Letterlijk vertaalt betekent customer proxy: dicht bij de klant. En dat is de rol die ik vervul. Ik sta dicht bij de klant en ben hun contactpersoon voor alles wat ze nodig hebben. Dat gaat over de meest uiteenlopende zaken, denk maar aan:

  • testing
  • designs
  • copywriting
  • ondersteuning van de developers
  • vertalingen

Daarnaast ondersteun ik ook verschillende klanten tegelijk. Aan variatie absoluut geen gebrek, dus!” 

“Voor ik bij Ausy startte, wist ik ook niet wat een customer proxy juist was”, lacht Evert. “Een recruiter van Ausy sprak me aan op LinkedIn. Ik besloot er op in te gaan omdat die persoon me op zo’n toffe en joviale manier aansprak - dat bericht sprong er echt uit voor mij. Op mijn sollicitatiegesprek heb ik dus wel even moeten vragen wat een customer proxy zoal doet op een dag… Maar daarna was ik snel verkocht!”

volop groeien op technisch vlak.

“Ik heb communicatie management gestudeerd”, vertelt Evert. “Dat is een brede studie, en die trend wil ik graag doorzetten in mijn job. Ik wil me niet 100% focussen op 1 vakgebied, ik wil juist van alle markten thuis zijn.”

“Ik ben bijvoorbeeld geen programmeur, maar ik heb wel een sterke feeling met Drupal, HTML, CSS, JavaScript … En daarnaast heb ik al heel wat ervaring met UX/UI, het opzetten van mailingcampagnes, het designen van nieuwsbrieven … Dat maakt van customer proxy mijn droomjob: ik werk altijd aan meerdere projecten tegelijk, die dan ook nog eens enorm van elkaar verschillen.”

“Gelukkig heb ik een goed contact met Ausy’s Learning & Development team”, knipoogt Evert. “In de meeste bedrijven wordt er van je verwacht dat je 1 doel vooropstelt, en daar over X-aantal jaren naar toe werkt. Dat zou nogal moeilijk zijn voor mij. Maar het L&D-team begrijpt mijn wensen volledig, en faciliteert mijn leerproces. Heb ik voor een bepaald project bij een klant niet genoeg technische kennis? Dan staan er al snel 3 opleidingen voor me klaar!”

Evert Dhoest
Evert Dhoest

teamspirit.

Evert: “Als werknemer bij Ausy ben je niet zomaar een nummertje. Iedereen achter de schermen is enorm met je begaan. Er is altijd een luisterend oor wanneer dat nodig is.”

“En het is net daarom dat ik mijn beste vriend heb aangemoedigd om hier ook te komen werken. Bij zijn vorige werkgever liep het niet vlot, en voelde hij zich niet gelukkig. Ik zag dat, en voelde dat hij met Ausy beter zou matchen, want hier is het altijd people first.”

“Gelukkig had ik gelijk”, gaat Evert verder. “Ik vraag hem regelmatig of hij nog graag gaat werken, en zijn antwoord is altijd volmondig: ja! En dat is volgens mij toch een belangrijk aspect van een job, het gráág gaan werken.”

Evert: “Maar ik ben ook blij dat ik altijd terug kan vallen op mijn team. Voor een aantal projecten functioneer ik als een self running team, maar gelukkig ben ik ook verbonden met 2 teams van developers. Dat is geen overbodige luxe, want niet alle dingen die de klant wilt, kan ik zelf bouwen. Dan functioneer ik zo’n beetje als tussenpersoon.”

“Er is ook nog een andere customer proxy in mijn team. Dat is fijn, want op die manier kunnen we de taken verdelen.”

Gerbrand Van Zeebroeck, Mathias Henderick and Evert Dhoest.
Gerbrand Van Zeebroeck, Mathias Henderick and Evert Dhoest.

een eigen vzw.

“Ook entrepreneurship is 1 van de core values van Ausy”, vertelt Evert. “En ik zie iedere dag hoe alle collega’s die waarde hoog in het vaandel dragen.”

“Om een voorbeeldje te geven dat mij nauw aan het hart ligt: ikzelf heb samen met 2 collega’s een VZW opgericht: Business Peloton. Het doel van die VZW is om op een actieve manier te netwerken. En actief mag je best letterlijk nemen: we organiseren namelijk netwerkevents op de fiets! ;-)” 

“Het feit dat Ausy onze VZW ook sponsort, bewijst des te meer waarom entrepreneurship 1 van onze kernwaarden is!”