Francisco werkte als verkoper toen 1 van zijn familieleden hem aanraadde om te solliciteren bij Ausy. Hij volgde een network engineering opleiding, en een paar maanden later belden onze recruiters hem met een project dat op zijn lijf geschreven was. Ondertussen werkt Francisco al 4 jaar als IT-consultant bij Ausy, en komt hij naar eigen zeggen nog iedere dag met evenveel goesting werken. 

van verkoper tot netwerk engineer.

“Ik had geen echte IT-ervaring”, vertelt Francisco. “Maar ik had wel altijd al een gezonde interesse in deze sector. De variatie en het continu blijven bijleren trekken me enorm aan. In de IT-sector zit je nooit vast in een routine. Op het moment dat je voelt dat je te veel in je comfortzone zit, kan je nieuwe opleidingen volgen en certificaten behalen. Dat vind ik fantastisch!”

“Ik werkte eigenlijk als verkoper, dus ik heb mijn hele carrière omgegooid toen ik bij Ausy begon te werken. Ik ben er trots op dat het me gelukt is om te groeien in deze sector en telkens nieuwe projecten mooi af te ronden. Bovendien ben ik ondertussen de go-to persoon wanneer iemand in mijn team vragen heeft; oplossingen zoeken voor problemen en ingewikkelde vraagstukken uitpluizen, dat geeft me energie.”

werken in een jong en internationaal bedrijf.

Francisco: “Ausy is een jong bedrijf, en dat voel je aan de manier waarop ze omgaat met haar werknemers. Er worden ieder jaar toffe events georganiseerd waar ik aan kan deelnemen en waarop ik mijn collega’s kan leren kennen.”

“We gingen bijvoorbeeld al eens naar Walibi, en er werd een grote black & gold party georganiseerd voor het hele bedrijf. Maar ook binnen mijn team doen we vaak toffe team buildings! We gaan regelmatig uiteten, maar af en toe doen we ook meer spectaculaire dingen… Zoals die keer dat we met bijlen gingen gooien! ;-)”

“Ausy is niet enkel een jong bedrijf”, gaat Francisco verder. “Het is ook internationaal. Op mijn huidig project werk ik samen met mensen uit heel Europa: ik geef support voor mijn collega’s in Polen, Griekenland, Roemenië, Italië en Rusland. Ook dat is bijleren voor mij: je komt erachter hoe je het best omgaat met nieuwe mensen en andere culturen. Ik werk iedere dag aan mijn soft skills.”

welke karaktereigenschap heb je zeker nodig in de IT-wereld?

Francisco: “Je moet houden van puzzelen. Voor ieder probleem bestaat er een oplossing, als je er maar lang genoeg naar zoekt. Dan helpt het natuurlijk als je analytisch ingesteld bent.”   “Als ik me vastbijt in een probleem, laat ik niet meer los totdat ik alle aspecten ervan snap én weet hoe ik het op de meest efficiënte manier kan oplossen.”

heb je nog een tip voor pas afgestudeerde IT’ers?

“Niet bang zijn voor challenges”, antwoordt Francisco. “Als iemand vraagt of je hem kan helpen, zeg dan standaard ja. Zelfs al heb je op dat moment nog niet genoeg kennis om die persoon effectief te helpen.”

“Gebruik alle bronnen die je hebt: vraag het aan je collega’s, zoek het probleem op op het internet, volg een extra opleiding … maar zeg nooit nee tegen een uitdaging of een probleem.”