Abdel werkt als senior database development engineer bij Ausy. Wat hem aantrok tot ons bedrijf? Enerzijds een collega die niet kon zwijgen over hoe ge-wel-dig Ausy is (100% correct natuurlijk ;-) ), anderzijds onze open sfeer. Benieuwd hoe het leven als consultant hem bevalt?

Hoe leerde je Ausy kennen?

“Bij mijn vorige werkgever had ik een collega die als consultant voor Ausy werkte. Zij liep over van enthousiasme voor haar job en was bovendien vol lof over haar account manager, die altijd voor haar klaar stond. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld…”

“Toen ik op zoek was naar een nieuw avontuur, dacht ik al snel terug aan de verhalen van die collega en nam ik contact op met Ausy. Ondertussen werk ik hier alweer een hele tijd als senior database development engineer!”

Bevalt het leven als IT-consultant je?

“Absoluut! Werken als consultant geeft me de kans om verschillende opdrachten uit te voeren. Op die manier blijft mijn job altijd uitdagend. Bovendien kan ik opleidingen volgen en nieuwe certificaten behalen. In mijn sector ben je namelijk nooit klaar met leren…”

“Ik had altijd al interesse in de wereld van elektronica en informatica. Door mijn werk als consultant leer ik bij elke klant weer wat bij over mijn expertisedomein. Ik specialiseer me vooral in Peoplesoft en SQL, maar op een van mijn vorige projecten kreeg ik bijvoorbeeld ook de kans om me te verdiepen in XML en HTML. Dankzij Ausy University kan ik daarnaast ook kiezen uit verschillende opleidingen om mijn skills in andere domeinen te verbeteren en certificaten te behalen.”

“Bovendien geeft het me veel voldoening wanneer ik een project goed kan afronden voor een klant, of wanneer ik die klant een technische oplossing kan voorstellen voor zijn of haar probleem. Dan begin ik met een goed gevoel en nieuwe motivatie aan een volgende opdracht!”

photo with computers and two pair of hands, one writing on a piece of paper
photo with computers and two pair of hands, one writing on a piece of paper

Welke tip geef je mee aan startende IT’ers?

“De goesting om bij te leren en jezelf te verbeteren, is de grootste troef van elke IT’er. Blijf niet stilzitten nadat je je diploma hebt behaald: dit is niet het einde van je studies, het is nog maar het begin. Krijg je de kans om via je werkgever een opleiding te volgen? Grijp die dan met beide handen! Er valt altijd wel iets bij te leren.” 

“Een andere tip die ik wil meegeven is om altijd goed te communiceren met je klant. Zo kom je samen tot de gewenste oplossing en vermijd je een hoop frustraties. Bovendien kan de ervaring van de klant je ook helpen om het probleem zo efficiënt mogelijk op te lossen.”

Wat mag de toekomst je nog brengen?

“Net zoals tijdens de afgelopen jaren, hoop ik dat ik in de toekomst veel plezier uit mijn werk kan halen en altijd kan blijven bijleren. In de nabije toekomst wil ik me graag extra verdiepen in Oracle Cloud. Er zitten dus nog een aantal opleidingen aan te komen!”