Surendra zit in zijn derde jaar toegepaste informatica en vervoegt sinds maart het Drupal-team. Ondertussen vond hij hier zeker zijn weg: “Aan de hogeschool ligt de focus op Java. Omdat ik enorm nieuwsgierig ben, en zeker ook andere programmeertalen wil leren kennen, solliciteerde ik bij Ausy voor een PHP-stage. En dat heb ik me nog geen minuut beklaagd!”

Support tickets voor bugs of aanpassingen.

“Die interesse in programmeren is er al sinds het middelbaar. Het leukste aan programmeren vind ik de uitdaging. Ik krijg nu bijvoorbeeld vooral support tickets op mijn bord en los uiteenlopende problemen op. Als iets niet werkt, vind ik het geweldig om mij daar volledig op te smijten en uit te zoeken wat er fout is.”

De vraag waar je nu ondertussen wel een antwoord op wil: eet die jongen niet!?

Je hoeft je geen zorgen te maken. Wij hongeren onze stagiairs niet uit. Surendra zit nu eenmaal vaak zo in the zone, dat hij de tijd volledig uit het oog verliest: “Ik ben dan zo gefocust op het probleem en ik wil absoluut een oplossing vinden. Voor ik het besef, is het plots 14 uur!”

Hulp van onze senior developers.

“Dat ik zo gefocust en gemotiveerd ben, heeft zeker ook te maken met de aangename manier waarop het Drupal-team mij opvangt. Iedereen is enorm vriendelijk en helpt me waar nodig.”

“Ik zit op kantoor naast Michiel, een van de senior developers. Zit ik vast met een probleem, dan neemt hij de tijd om mij de oplossing uit te leggen. Net als de andere collega’s geeft hij mij het gevoel dat ik alles mag vragen. Ik ben hier niet ‘de stagiair’ die ze wegmoffelen in een vergeten hoekje.”

“Hun aanpak werkt, want dankzij die grondige ondersteuning leerde ik op korte tijd al enorm veel bij, meer dan op school. Tijdens de eerste week heb ik me vooral verdiept in de werking van het Drupal CMS. Er viel meer over te ontdekken dan ik verwacht had. Weten hoe het CMS werkt, maakt het programmeren makkelijker.”

“Het is ook leuk dat de klant mijn werk écht gebruikt. Ik doe geen fictieve opdrachten, maar ben deel van het team. Ze hebben echt vertrouwen in mij!”

Vast contract bij ausy?

En wat is Surendra van plan zodra hij zijn bachelordiploma op zak heeft? Geen makkelijke vraag: “Ik twijfel om nog een masteropleiding te volgen. Mocht ik toch besluiten om te gaan werken, hoop ik zeker bij Ausy te mogen starten. De sfeer is hier fantastisch!”

“Maar ik heb nog wel even tijd om te beslissen. Na mijn stage ga ik eerst nog genieten van de zomervakantie!”