Hoe helpen wij nazareth?

Na 9 jaar vond de gemeente Nazareth het tijd voor een nieuwe website. Ze gingen op zoek naar een partner om die nieuwe website te bouwen en vonden die bij… AUSY. Voor dit project stelden we Paddle voor, het platform voor overheidssites dat we ontwikkelden in opdracht van de Vlaamse overheid.

De toekomstige redacteurs waren bij de demo onmiddellijk enthousiast over het gebruiksgemak van het CMS. Wat is daar zo makkelijk aan? Wel, het CMS heeft een hele hoop voorgemaakte functionaliteiten - Paddlets - die redacteurs meteen kunnen gebruiken. Denk aan een Paddlet voor openingsuren, contactformulieren of nieuwsberichten.

Van uitgebreide gebruikersanalyse tot bepalen toptaken.

Dankzij gebruikersanalyse en een enquête bij de inwoners ontdekten we de meest voorkomende zoekopdrachten. Aan de hand van die analyse zetten we workshops op touw om de juiste toptaken te benoemen en te structureren. Bij het benoemen van die taken streefde het team ernaar om zoveel mogelijk de taal van de bezoeker te gebruiken.

Trainingen contentcreatie.

De redacteurs zetten de content van de oude website niet zomaar om naar de nieuwe. Ze herschreven ook alle pagina’s op een duidelijke en toegankelijke manier. Om het redactieteam daarbij goed op weg te zetten, organiseerden we een cursus “Schrijven voor het web”.

Maar wat heb je aan die cursus als je nog niet met het CMS overweg kan? Daarom leerden de redacteurs ook werken met het contentmanagementsysteem.

Integratie met uit-databank.

De activiteitenkalender bleek erg populair. Daarom zorgden we voor een integratie met de UiTdatabank van Cultuurnet. Elke organisator kan zo een evenement toevoegen in de databank. De activiteiten van de gemeente worden automatisch getoond op nazareth.be in de UiT-kalander. De redacteurs kunnen zelf kiezen welke informatie ze in de kijker zetten.

Product paddlet om identiteitskaart aan te vragen.

Paddle ging op zoek naar een goede oplossing om informatie over de producten en dienstverlening weer te geven: het team ontwikkelde een Product Paddlet.

De redacteurs kunnen eenvoudig zo’n product aanmaken. Ze kunnen ook een knop toevoegen waarmee de bezoeker het product, zoals een identiteitskaart of vergunning, onmiddellijk kan aanvragen. De knop kan bezoekers ook naar een formulier sturen om een afspraak maken met de juiste dienst.

Benieuwd naar het resultaat? Check de website!

Ook interesse om gebruik te maken van paddle?

Lokale besturen moeten geen procedure overheidsopdrachten starten dankzij het kañooh-raamcontract, maar kunnen meteen een bestelopdracht plaatsen. Contacteer ons voor meer informatie!