Hun liefde voor clean code gaat door hart en nieren. Bugs bezorgen hen woelige nachten. En stiekem doen ze allemaal een happy dance als ze de deadline alweer haalden.

Over wie we het hebben? Over Maarten, Sofie, Mike en Klaas: 4 leden van ons verdomd straf en gemotiveerd Drupal-team. Ze brengen hun enthousiasme graag op jou over.

Van technische analyses tot klantencontact.

Wat houdt de rol van Team Lead precies in?

Klaas: “Dat verschilt van project tot project. Bij grote projecten maak ik de technische analyse. Ik maak er dan tickets van en verdeel ze onder de developers. Ik ondersteun en coach het team en help de developers bij vragen. Verder heb ik ook regelmatig contact met de klanten.”

“Dat contact met andere mensen vind ik het leukste aan de functie”, vult Maarten aan. “Of het nu met de klant zelf is, of met ons sales team. Toch haal ik ook enorm veel plezier uit programmeerwerk: het logisch nadenken en het wiskundige aspect trekken me aan.”

business card of klaas

Sofie, hoe ziet jouw dag als Project Manager eruit?

Sofie: “Mijn dagen zijn sowieso heel afwisselend: elke dag kom ik in contact met andere klanten en projecten.”

“Ook puur wat jobinhoud betreft, is er veel variatie. In de eerste plaats zorg ik ervoor dat het team zo efficiënt mogelijk kan werken. Ik maak planningen op en geef hen alle informatie die ze nodig hebben. Ik informeer de klanten over onze vorderingen, organiseer demo meetings en beheer het budget.”

Plezier na het werk: cocktailworkshop, spelletjesavond of poolen.

Waarom werk je graag bij AUSY, los van de grote projecten en een afwisselende jobinhoud?

Mike: “De toffe collega’s zijn echt een meerwaarde. Er wordt hier duidelijk een onderscheid gemaakt tussen werken en plezier maken en dat apprecieer ik enorm. Ook de teamactiviteiten waar ik al aan deelnam, waren erg leuk.”

business card of mike

“Die activiteiten dragen echt bij aan de teamsfeer”, aldus Maarten. “Je leert elkaar ook op een andere manier kennen, want je praat immers niet heel de tijd over het werk. Die evenementen zijn zeker ook handig voor nieuwe collega’s.”

Welke activiteiten stonden al op het programma?

“We zijn bijvoorbeeld eens gaan bowlen of gaan samen eens uit eten”, vertelt Klaas.

Mike: “Mij blijft vooral het kerstfeestje bij. Samen gezellig dineren, en dan naar de kerstmarkt! De spelletjesavond was ook heel leuk, trouwens.”

“Los van de cultuurevenementen organiseert AUSY regelmatig toffe activiteiten voor haar werknemers”, haalt Sofie aan. “Zelf nam ik al een paar keer deel aan de Hercules Trophy. Ik ben een grote fan van het concept. Dit jaar eindigden mijn team en ik zelfs op de eerste plaats! Zulke initiatieven versterken eveneens de teamsfeer.”
 

Klaas: “Maar ook samen streven naar het beste resultaat komt onze band ten goede. Een paar maanden geleden was er bijvoorbeeld een security lek in Drupal. We hebben toen met z’n allen een hele avond gewerkt om het op te lossen.”

“Ik ging in 2018 voor het eerst naar Drupalcamp”, vertelt Mike. “Los van de leuke sfeer kwam ik meer te weten over wat Drupal allemaal te bieden heeft. Ik leerde verder denken. Tof dat we daar met AUSY aan deelnemen!”

“Evenementen als DrupalCon of Drupalcamp beschouw ik deels ook als teambuilding”, aldus Maarten.” De seminaries zijn super interessant, maar van het gebeuren errond leer je minstens evenveel.”

business card of sofie

Klaas is het daarmee eens: “Je ziet er zaken waar je zelf niet snel aan zou denken en leert nieuwe ontwikkelingen kennen. Maar het is enorm leerrijk om bijvoorbeeld met developers uit de VS te spreken.”

Méér dan leuke collega’s en grote projecten.

Waarom zou je anderen aanraden om bij het team te komen?

Maarten: “De grote projecten zorgen ervoor dat je blijft bijleren. Zelf hou ik erg van het ‘Eureka-gevoel’. Soms probeer je samen urenlang de beste oplossing te vinden voor een bepaald probleem, maar lijkt het juiste antwoord niet te komen. Dan heb je het gevoel alsof je een hele dag niks gedaan hebt, tot je ‘s ochtends opstaat en denkt: Natuurlijk, zo moet ik het doen!”

“Bovendien is iedereen ook enorm behulpzaam en flexibel. Puilt mijn agenda uit, dan is er altijd wel iemand die even bijspringt.”

“Die collegialiteit is voor mij zeker ook een pluspunt. Iedereen is vriendelijk. Ik werk hier nog niet zo lang, maar werd enorm goed onthaald”, vertelt Mike. “Ook bij recruiter Laure kon ik steeds terecht. Je krijgt hier kansen aangeboden, en als je die grijpt, wordt dat enorm geapprecieerd."

business card of maarten

Sofie pikt in: “De projecten die we doen zijn niet alleen groot, maar ook heel gevarieerd en strekken zich uit over verschillende sectoren.” Klaas vindt de visibiliteit van de projecten ook een pluspunt: "Het is leuk om aan de website van Kom Op Tegen Kanker te werken en die later uitvoerig aan bod te zien komen in de media.”

“Bovendien is ons team technisch zeer sterk”, vertelt Sofie nog. “En de senior developers investeren veel tijd in het verwelkomen en begeleiden van nieuwe collega’s. Enfin, of toch op voorwaarde dat de nieuwe starter op de eerste dag trakteert met koffiekoeken! ;-)”