Wie is nn belgium?

NN is een fris, nieuw verzekeringsbedrijf met een rijke geschiedenis in België. De wortels gaan terug tot De Vaderlandsche, en het recentere verleden delen ze met ING.

NN heeft een duidelijke visie op de toekomst, waarin mensen en hun wensen centraal staan. Het bedrijf wil haar klanten helpen om te beschermen wat voor hen waardevol is, zodat ze een zekere financiële toekomst tegemoet gaan. Met die doelstelling is NN opgericht.

Hoe helpen wij nn belgium?

In het voorjaar van 2015 leverden we de nieuwe website op voor NN Belgium. We baseerden de site op de bestaande huisstijl van NN Belgium. Wij werkten het volledige concept en de informatiearchitectuur uit in wireframes. Na goedkeuring zetten we die om in grafische designs.

Naast de traditionele contentonderdelen zoals persberichten, voorstelling van de diensten, en het CRS-gedeelte, realiseerden we ook een API-koppeling met het interne HR-systeem van NN. Via die weg worden vacatures automatisch uit het HR-systeem opgehaald en gepubliceerd op de website. Bovendien worden sollicitaties via de site automatisch terug in het systeem geïmporteerd voor verdere opvolging.

Bij oplevering lichtte een extern bureau de nieuwe website door op het vlak van security en data privacy. Alleen na deze audit mocht de website voor NN Belgium in productie gaan.

Ondersteuning op maat.

We ondersteunden NN ook bij het in gebruik nemen van de website. Zo maakten we verschillende maatwerk dashboards aan in Google Analytics, gaven we advies bij de set-up en configuratie van de sociale mediakanalen en organiseerden we een opleiding “Schrijven voor het web” voor enkele medewerkers.

Extra campagne beloont meest sportieve klanten.

In het najaar van 2015 voegden we 3 bijkomende campagne-onderdelen toe aan de site. Het meest opvallende onderdeel is de NN Stay Active actie die klanten aanzette gezonder te leven in ruil voor een korting op hun levensverzekering.

Daarvoor deelde NN 500 Fitbit smartwatches uit aan klanten. We ontwikkelden een webapplicatie die informatie ophaalt over de dagelijkse beweging van de klanten. Zo kan NN de meest sportieve en dus gezonde klanten belonen.