Vormingsprogramma Boost: zo zet Recruiter Ben zich in

21-02-2019 08:04
|
Lezen in 3 minuten
|

Dat jongeren uit kwetsbare gezinnen, ondanks hun potentieel, moeilijker hun weg vinden naar het hoger onderwijs en een diploma behalen, is een feit. Met het vormingsprogramma Boost brengt de Koning Boudewijnstichting daar verandering in. Vanaf het vierde middelbaar tot en met hun eerste jaar hoger onderwijs: dit intensief traject helpt de jongeren om zich volledig te ontplooien en versterkt hun vaardigheden.

RiseSmart (marktleider in outplacement en loopbaanbegeleiding, en net zoals AUSY onderdeel van de Randstad Holding), draagt al een aantal jaren haar steentje bij aan Boost.

Hoe precies? Tine, coach bij RiseSmart, legt het uit: “Aan 4 groepen leerlingen in Antwerpen, Brussel en Luik geven we uiteenlopende workshops. Dat gaat van sessies over je cv opstellen en welke zoekkanalen je kan gebruiken, tot oriëntatie en getuigenissen uit het werkveld. Daarnaast regel ik momenteel ook plaatsbezoeken voor de jongeren. Zo kunnen ze kennismaken met het beroep waarvan ze vandaag denken dat ze het graag willen uitoefenen.”

 

sfeerbeeld workshop Boost


Voor een van die workshops strikte Tine AUSY-collega Ben! Hij is Recruitment Consultant binnen ons vakdomein Life Sciences. Dé perfecte kandidaat om jongeren met een meer wetenschappelijke achtergrond een paar inzichten aan te reiken.

De belangrijkste les die Ben de jongeren heeft meegegeven?

Dat een diploma vandaag nog steeds belangrijk is, maar dat je jezelf daarmee niet vastzet in een bepaalde richting. Je competenties zijn belangrijk, en verandering kán, aldus Ben: “Kansen kruisen gegarandeerd je pad, aan jou om ze te grijpen.

Ben: van laborant, tot trainer, naar recruiter

“Mijn carrièrepad bij AUSY is daarvan het levende bewijs. Ik vertelde tijdens de workshop dus vooral vanuit mijn eigen ervaring. Na mijn studies Industrieel Ingenieur Chemie, en aansluitend een lerarenopleiding, ging ik eerst aan de slag als laborant bij Alcon (Novartis). Een kleine 2 jaar later kwam ik terecht bij AUSY als consultant.”

“Ik stapte mee in een 1-jarig project bij Pfizer en werkte er als Aseptic Trainer. Ik ontwikkelde een opleiding en leidde samen met mijn collega’s van het training team 1700 mensen op. Door die ervaring besefte ik dat met mensen bezig zijn echt mijn ding is”, vertelt Ben.

 

sfeerbeeld workshop Boost


Dus toen hij de kans kreeg om bij ons te starten als Recruitment Consultant, twijfelde hij geen minuut: “Mijn wetenschappelijke achtergrond en ervaring binnen de farma-industrie zijn echt een meerwaarde voor klanten en kandidaten. Omdat ik al in contact kwam met verschillende afdelingen binnen de farma, heb ik een goed beeld van wat bepaalde functies inhouden en weet ik snel naar wat voor functie iemand precies op zoek is.”

“Bovendien is mijn job super afwisselend. Van screenings tot interviews, tot meegaan naar een klant of aanwezig zijn op jobbeurzen: ik doe het allemaal!”

Ben gaat verder: “Dat verhaal diende als kapstok voor de jongeren en leidde tot heel uiteenlopende vragen. Een van de leerlingen vertelde bijvoorbeeld dat hij graag snel in een topfunctie wil starten. Geweldig, die ambitie! Maar ik vond het belangrijk om hem ook te doen inzien dat je niet van vandaag op morgen aan de top staat. Je moet stap voor stap groeien, aan respect winnen en kansen grijpen wanneer ze zich voordoen.”

 

sfeerbeeld workshop Boost

 

Doen we het snel opnieuw? Yes, please!

Ben: “Ik trok nieuwsgierig en met heel veel goesting naar de workshop. Zeker voor herhaling vatbaar wat mij betreft! Ik vind Boost een fantastisch initiatief. Je kan de leerlingen vergelijken met zaadjes: gooi je zaadjes in een goede potgrond, dan floreren ze. Elk zaadje, en dus elke jongere, heeft potentieel, en Boost biedt de juiste voedingsbodem!”

“En het werkt: veel jongeren doen het effectief heel goed in het hoger onderwijs, en ik vind het een leuke gedachte dat ik daar zelf ook een klein beetje heb aan kunnen bijdragen!”

© Frank Toussaint