Fabio regelt werk- en privéleven op zijn manier!

28-09-2018 09:35
|
Lezen in 3 minuten
|

Een drukke job, een peuter en een huishouden? Fiew, dat vraagt heel wat organisatietalent! Voeg daar nog aan toe dat Fabio absoluut geen huismus is, en je snapt al wel waarom we net hém aan de mouw trekken om het te hebben over time management.

Vandaag duik je in deel 3 van onze 4-delige reeks: 4 filmpjes en bijhorende artikels geven je een inkijk in het leven van onze collega’s. Waarom matchen zij bij AUSY als Oreo’s en een glas melk, als spek en eieren of als een pot choco en een lepel?

Deel 3: delivery manager Fabio die haast vergroeid is met zijn agenda, maar er daardoor wel in slaagt om zijn leven prima op orde te houden.


Ben je altijd al zo’n goede planner geweest?

Fabio: “Ik denk het wel, ik stond er nooit zo bij stil. Ik slaagde er vroeger al in om 3 tijdrovende hobby’s te combineren: voetballen, in een band spelen en bij de scouts zitten. Het feit dat ik iemand ben die maar moeilijk rustig in de zetel kan zitten, zorgt er ook wel voor dat die drukke agenda nooit als too much ging aanvoelen.”

Vandaag is fietsen een van je belangrijkste hobby’s.

“Dat klopt. Daar kruipt best veel tijd in, want voor 10 kilometer klim ik niet op de fiets. Ik ga regelmatig fietsen met vrienden, ook in het buitenland.”

“Aan het begin van de week maak ik mijn volledige planning op. Ik bekijk op welke dag ik kan schuiven met mijn werktijden, of welke dag ik kan thuiswerken. Dat laatste bespaart me vanzelfsprekend ook heel wat tijd. Op min of meer dezelfde manier zorg ik er ook voor dat ik voldoende leuke momenten met mijn vriendin en dochter kan doorbrengen.”

 

Fabio achter de computer

Hoe bewaar je het overzicht op kantoor?

“Net zoals in mijn privéleven, kan ik mij ook in mijn job niet bezighouden met maar 1 ding. Ik ben delivery manager voor de afdeling recruitment & selection IT. Ik combineer people management met sales en strategisch inzicht.”

“Ik zeg ook geen nee tegen een tof project. Al moet ik wel zeggen dat ik niet elk project trek. Soms hou ik me ook meer op de achtergrond en stel ik me eerder volgend op.”

“Door die pittige combinatie ben ik verplicht om georganiseerd te zijn. Ik gebruik geen fancy apps, maar gewoon mijn elektronische agenda. Die staat vol gepland met blokken. Op die momenten heb ik niet noodzakelijk een meeting, maar zo hou ik bij wat ik precies moet doen. Het helpt me ook om niet te veel hooi op mijn vork te nemen.”
 

Fabio op de fiets

De campagneslogan is: ‘Een échte AUSY word je niet, dat ben je’. Wat betekent dat voor jou?

“Er wordt hier wel eens gezegd dat wij een een bepaald soort DNA hebben. Het is wel zo dat wij hier allemaal dezelfde mentaliteit delen: we zoeken altijd naar hoe het nog beter kan en hoe we kunnen blijven groeien.”

“Het is moeilijk om te zeggen wat het exact is. Maar we zijn als het ware allemaal dikke vrienden. Dat versterkt die drive nog meer.”

In je filmpje lezen we: ‘Ik heb zo mijn eigen stijl om projecten vooruit te laten gaan.’ Kan je dat wat meer duiden?

“De aanhouder wint. Als je ergens in gelooft, moet je ervoor blijven gaan en niet opgeven. Voor mij impliceert dat ook wel dat een project mij écht moet interesseren. Anders is het moeilijk om te blijven duwen.”

“Ik heb dan ook geleerd om soms nee te zeggen, of om mij niet per se overal in te mengen. Ik baken af waar ik wel of niet mijn tijd wil insteken. Voor mij werkt dat prima!”

En nu jij?

Ben je ervan overtuigd dat jij ook de nodige dosis “AUSY” in je hebt zitten? Zoek in onze vacatures en vind een nieuwe uitdaging!