Al meer dan 20 jaar is de Ausy Group een strategische engineering leverancier voor Airbus. Na een uitgebreid evaluatieproces, heeft het consortium Expleo-Ausy een meerjarige Master Supply Agreement (MSA) ontvangen in het kader van het EMES3-programma voor de levering van engineering-, productie-engineering- en customer service engineering diensten in alle Airbus-divisies over de hele wereld.

De oprichting van dit consortium stelt Expleo en Ausy in staat om samen hun services in de lucht- en ruimtevaarttechniek en industriële dienstverlening in te zetten. Expleo en Ausy zullen hun expertise op het gebied van engineering en technologie combineren om Airbus te ondersteunen bij haar digitaliserings-, duurzaamheids- en innovatieprogramma's, en om de operationele efficiëntie en de productiesnelheid te verhogen.

Ausy en Expleo besloten hun krachten te bundelen om beter te kunnen inspelen op de vele uitdagingen van Airbus.

Nick Goldie, COO Ausy Group, legt de reden achter dit consortium uit:

Als jarenlange geprivilegieerde partner van Airbus zijn we verheugd en trots dat we de kans krijgen hen verder te ondersteunen in de komende 5 jaar. De complementariteit tussen onze know-how en die van Expleo zal ons in staat stellen om nog beter in te spelen op de noden van Airbus, en dus om onze commerciële activiteiten sterk uit te breiden tijdens de volgende 5 jaar.

Met onze ervaring in en kennis van de industriële wereld, zullen we hen ondersteunen in hun innovatie-, ecologische transitie- (waterstof, duurzame brandstof, elektrificatie …) en digitale transformatie (product optimalisatie, predictief onderhoud - skywise) projecten. Dat zijn stuk voor stuk grote strategische uitdagingen waar Airbus in de komende jaren mee te maken zal krijgen.

Het ontvangen van deze MSA is een blijk van vertrouwen van Airbus, en een mooie reflectie van de betrokkenheid en de professionaliteit van de teams die hier iedere dag aan werken. Daarom willen het Ausy personeel bedanken voor hun mooie prestatie, en in het bijzonder iedereen die de laatste 6 maanden iedere dag hard gewerkt heeft aan deze aanbeveling. We willen ook het werk van de Global Delivery Platform teams in de spotlight zetten. Dat heeft er namelijk voor gezorgd dat we onszelf konden onderscheiden tijdens de aanbesteding met een front/back office aanpak in een wereldwijde strategie.

Om de uitdagingen van Airbus aan te gaan, zullen meer dan 300 jobs gecreëerd worden: voor de Ausy medewerkers én voor nieuwe talenten die graag willen meewerken aan dit mooie avontuur.