IT

Zonnekaart: hoe vullen we onze rol als partner in?

Rol als partner is 3-ledig

1. Goede communicatie verzekeren als tussenpersoon

AUSY Solutions, onze interne projectafdeling, trad op als tussenpersoon voor de verschillende partijen die betrokken waren bij de ontwikkeling van de applicatie. Goede communicatie tussen al de partijen is cruciaal als je een succesvol product live wil zetten!

2. API geeft app alle nodige informatie

We voorzagen ook de applicatie-infrastructuur. Waarop komt dat neer? Heel wat verschillende diensten leverden informatie aan voor de Zonnekaart. Daarnaast beschikte het Vlaams Energieagentschap ook over een databank met informatie over onder andere installateurs en energiedistributeurs.

Er komt dus heel veel informatie samen in 1 applicatie. We bouwden een API: een gecentraliseerd systeem waarop een groot deel van die informatie opgeslagen wordt. Via Drupal 8 kan het agentschap alle gegevens eenvoudig beheren in de backend.

3. Media-aandacht: applicatie monitoren en online houden

De Zonnekaart kon bij de lancering rekenen op héél wat media-aandacht. De bezoekcijfers ontploften en dat bracht natuurlijk de nodige uitdagingen met zich mee. Maar dankzij een snelle interventie boden we die uitdagingen het hoofd!

Samen met de verschillende diensten monitorden we de online toepassing. We zorgden daarbij voor een geleidelijke groei van resources zodat de applicatie - ondanks de vele bezoekers - steeds live kon blijven.

 

Tweet Zonnekaart

 

Extra leuk: e-Gov Award zet Zonnekaart in de kijker

Digitale projecten van overheidsdiensten die het leven van burgers en ondernemers eenvoudiger maken, komen jaarlijks in aanmerking voor een Agoria e-Gov Award.

In december 2017 kaapte de Zonnekaart de award weg voor het gebruik van open data! Bovendien mag de applicatie ook een nominatie in de categorie ‘Gebruiksvriendelijkheid’ achter haar naam schrijven.

Collega’s Brahim (Drupal Team Lead) en Kevin (Project Manager) gingen graag langs op het kabinet van minister Bart Tommelein. Samen met het Vlaams Energieagentschap, Informatie Vlaanderen, VITO en GIM klonken ze op het goede nieuws!

Dit filmpje legt uit hoe de Zonnekaart tot stand kwam

 

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy