IT

Van stagiair tot project manager: zo pakt Kristof dat aan

Kristof studeerde Toegepaste Informatica en startte zijn carrière bij AUSY als stagiair: “Tijdens mijn eerste sollicitatiegesprek werd ik bijna 2 uur lang spreekwoordelijk “op de rooster” gelegd. Het feit dat AUSY zo uitgebreid de tijd neemt om mensen, zelfs al is het maar voor een stageplaats, beter te leren kennen, vind ik een heel positief signaal.”

“Tijdens mijn stage maakte ik een proof of concept PHP-applicatie van een programma dat AUSY toen gebruikte om intern klanten en consultants te beheren. Dat was enorm leerrijk, zeker omdat ik zo ook de interne werking van het bedrijf leerde kennen.”

Goede stagiairs laten we niet graag gaan, dus boden we Kristof een job aan.

“En ik twijfelde geen seconde om daarop in te gaan! De sfeer hier is top. AUSY focust niet alleen sterk op resultaten, maar ook op mensen. Ik krijg bovendien ook ruimte om bij te leren én om initiatief te nemen.”

Eerste job: meewerken aan websites Cerga, Zwitsal en Schwarzkopf

Kristof startte bij Solutions, een interne projectafdeling binnen AUSY. Hij werkte er onder andere aan de websites van Cerga, Zwitsal en Schwarzkopf. Later ging hij via onze dienst Staffing aan de slag als Drupal Developer bij Telenet, en werkte hij ook nog aan de nieuwe Veritas-website.

“En toen hoorde ik plots van kañooh!”

Kristof gaat verder: “Voor ik meer kan vertellen over kañooh, moet ik je eerst vertellen wat Paddle is. Paddle is een consortium binnen AUSY. Via het kañooh-raamcontract investeerde Paddle in een Software-as-a-service platform voor websites van de Vlaamse overheid. Overheidsinstellingen kunnen dus via kañooh op een eenvoudige manier websites bouwen. Vandaag staan er meer dan 250 websites op het platform.”

Paddle-website voor gemeente Nazareth

Wat zijn Paddlets en hoe maken ze het CMS zo makkelijk in gebruik?

“Ik vroeg AUSY onmiddellijk of ik bij kañooh aan de slag mocht. En ja hoor, ik kon er starten als Drupal Service Delivery Coördinator!”

Wat hield die job in?

“Ik was verantwoordelijk voor de helpdesk van het platform, waar redacteurs vragen konden stellen, bugs signaleren of nieuwe features aanvragen. Mijn technische aanleg hielp om problemen snel op te lossen en om opportuniteiten voor nieuwe features snel op te pikken.”

“Omdat er bij kañooh een heel sterke start-upmentaliteit heerst, heb je er als medewerker alle ruimte om je visie over de toekomst van het platform te delen. Dankzij die mentaliteit ben ik doorgegroeid naar Project Manager. Ik sta in voor de aansturing van het Agile development team dat het platform ontwikkelt en onderhoudt.”

Kristof is een gedreven collega, met ambitieuze toekomstplannen: “In de toekomst wil ik het platform graag positioneren bij andere doelgroepen dan de Vlaamse overheid.”

Ga aan de slag bij AUSY

Ook zin in afwisselende IT-projecten waardoor je jezelf volop kan ontwikkelen?

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy