IT

Tijdschrift voor Geneeskunde: eenvoudig abonnement beheren

Tijdschrift voor Geneeskunde is een tweewekelijks tijdschrift over - je raadt het al - geneeskunde. Artsen en studenten geneeskunde die zich abonneren, ontvangen het tijdschrift in de brievenbus en krijgen toegang tot het elektronische archief.

De vorige website was niet meer mee met nieuwe technologieën en was aan vernieuwing toe. De site was bijvoorbeeld niet responsief en ook op vlak van gebruiksvriendelijkheid waren verbeteringen mogelijk.

Op maat gemaakte manier om aan te melden op site

Ons Solutions team ging aan de slag en bouwde een Drupal 8 website, inclusief een proces dat de abonnees toelaat om in te loggen en artikels online te raadplegen. De juiste flow vinden, was best een uitdaging. Waarom? Abonnees die op de nieuwe site willen inloggen, gebruiken daarvoor hun e-mailadres. Maar Tijdschrift voor Geneeskunde kende niet van elke abonnee het e-mailadres.

Daarom creëerden we 2 manieren om in te loggen:

  1. Eén voor nieuwe abonnees
  2. En één voor bestaande abonnees met een login voor de oude site die voor het eerst de nieuwe site bezoeken

Alle abonnees kunnen hun lidmaatschap beheren via de website. Via automatische flows krijgen artsen en studenten, afhankelijk van hun abonnement, bijvoorbeeld een e-mail die hen eraan herinnert dat hun lidmaatschap automatisch vernieuwd zal worden.

 

Website Tijdschrift voor Geneenskunde

 

Ook voor het team achter Tijdschrift voor Geneeskunde brengen zulke processen voordelen met zich mee. Omdat elke abonnee automatisch een status krijgt, kunnen zij makkelijk opvolgen bij wie nog een manuele actie vereist is. Zo kunnen ze:

  • In de site aangeven wie zijn of haar abonnement wanneer heeft betaald
  • Opzoeken wanneer een abonnement verlopen is
  • Promo-acties aanmaken (waarmee iemand bijvoorbeeld enkele maanden gratis toegang heeft tot de site)

Vervolg: peer review voor artikels

In een volgende fase zullen we eerst en vooral een redactieflow opstellen en implementeren. Daarvoor zijn we momenteel volop bezig met de functionele analyse. De bedoeling? Peer review vergemakkelijken voor artikels die auteurs indienen bij Tijdschrift voor Geneeskunde. Laat maar komen!

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy