Life Sciences

Hoe de job van laborant of lab technician is geëvolueerd

 

Van CSU-analyses tot AAS-bepalingen: afwisseling troef

De eerste evolutie die Gwen Lorreyne vaststelt, is het toenemende aantal technieken waar een laborant mee te maken krijgt. Die trend is uiteraard te wijten aan het feit dat er simpelweg meer en meer technieken ontwikkeld worden, maar – op het niveau van individuele lab technicians – ook aan de gewoonte om eerst te specialiseren en pas daarna meer technieken aan te leren.

“Ik zelf ben begonnen met onder meer waterbepalingen en deeltjesbepalingen, en daarna geëvolueerd naar andere technieken zoals NIR-bepalingen, AAS-bepalingen en CSU-analyses.” - Lorreyne

Dit brede spectrum zorgt voor een afwisseling die Lorreyne enorm waardeert. “Daarnaast heb ik geleidelijk meer verantwoordelijkheid gekregen op het vlak van CSU-analyse”, gaat ze verder. “Ik ontvang de stalen, kijk welke testen erop moeten uitgevoerd worden, tegen welke ‘due date’ en plan de analyses.  Zodra die uitgevoerd en nagekeken zijn, speel ik de resultaten door naar de juiste afdeling.”

 

Minder manuele handelingen, meer elektronica

“Als laborant krijg je regelmatig nieuwe modellen of toestellen om mee te werken, maar de grootste verandering ligt ongetwijfeld bij de technologische vooruitgang in het algemeen”, benadrukt Lorreyne, die op vier jaar tijd heel wat zag veranderen bij Johnson & Johnson.

“Toen ik begon, noteerden we onze analyses manueel in een logboek. Sinds anderhalf jaar zijn we overgeschakeld naar een elektronisch systeem. We plaatsen gegevens in templates – van welke stalen je hebt geanalyseerd tot de gebruikte toestellen en materialen – en de gewichten worden automatisch overgezet van de balans naar het systeem. Ook het reviewwerk doen we in het systeem. Zo gebeuren er minder fouten en behouden we op elk moment de volledige controle.”

 

Flexibiliteit aan de dag leggen

De werkdruk zag Gwen Lorreyne de voorbije jaren niet toenemen, in die zin dat het tempo altijd al behoorlijk hoog lag om de resultaten op tijd op te leveren, aangezien er studies van afhangen.

“Wat ik wel zag veranderen: we besteden meer uit aan externe labo’s en concentreren ons vooral op de moeilijke of bijzondere gevallen, waardoor we iets meer flexibiliteit aan de dag moeten leggen dan vroeger. Zodra er iets dringends binnenkomt, moeten we de analyse waarmee we bezig waren aan de kant leggen of iets langer doorwerken,” aldus Lorreyne.

“Maar”, zo besluit ze, “dat wordt correct gecompenseerd. AUSY hecht veel belang aan het welzijn van haar consultants, en deze visie zie ik ook terug bij Johnson & Johnson.”

Ook zin om aan de slag te gaan als lab technician?

Lees verder

Stage als recruiter bevestigt: “Dit is mijn droomjob”
#Life Sciences #Career
Vormingsprogramma Boost: zo zet Recruiter Ben zich in
#Life Sciences #Career
Teamleader bij een prominent farmabedrijf: bijdragen tot een gezondere wereld via klinische studies
#Life Sciences #Career