IT

Omnimut: moderne website afgestemd op persona’s

Omnimut creëerde een aantal persona’s met bijbehorende noden en wensen om op die manier de boodschap bij de juiste mensen te krijgen. De nieuwe website moet de persona’s op een duidelijke manier aanspreken. Hoe pakt Omnimut dat concreet aan? Een belangrijk onderdeel van de vernieuwde site is “Situations de vie”: toptaken geënt op de persona’s.

Wat moet je je daarbij voorstellen? “Situations de vie” zijn afgebakende situaties die gezinnen, (jonge) alleenstaanden, ouderen … tegenkomen in hun dagelijkse leven waarover ze wel eens praktische vragen hebben voor hun mutualiteit. Is het tijd voor een bril, ga je samenwonen met je lief of heb je thuisondersteuning nodig? Per levenssituatie krijgt elke persona al de nodige informatie!

 

Van functionele analyse tot gebruiksvriendelijke Drupal 8 site

We bouwden de nieuwe website in Drupal 8. Initieel dacht Omnimut aan Sitecore, maar de functionaliteiten bleken in dit geval té uitgebreid, waardoor de content creators heel wat extra werk zouden hebben.

Na de functionele en technische analyse was het de beurt aan ons Drupal development team. 3 sprints en 3 demo’s later kon de nieuwe website live! Datzelfde team doet nu, na de oplevering, ook support op de website (bv. voor kleine aanpassingen of updates).

Gebruiksvriendelijkheid staat centraal. Naast de “Situations de vie” en overzichtelijke dienstenpagina’s, levert ook het kaartje waarop je als bezoeker kan zien of het dichtstbijzijnde kantoor open is, een goede gebruikerservaring op.

 

Marketing- en SEO-traject

We zetten Omnimut niet alleen op weg met het CMS, maar configureerden ook Google Analytics en Google Search Console. Inderdaad: naast technische expertise bieden we onze klanten ook ondersteuning op vlak van strategische online marketing!

Lees verder

A line of old laptops
Van floppydisks tot Java developer: collega Tom over zijn carrière
#IT #javadeveloper
A woman working from home
Freelance in tijden van corona: tips en deals om deze periode door te komen
#freelance #indipendi
Jentl & Christophe in front of the Proximus logo
Werken als account manager: I see Proximus people
#Proximus #accountmanagers