IT

Bert bezocht Techorama en bracht deze hoogtepunten mee terug

Ken je Techorama al? Dit jaar, op 23 en 24 mei, vond de conferentie al voor de vijfde keer plaats. Waar eerst vooral developers aan hun trekken kwamen, groeide Techorama uit tot een conferentie waar elke IT en SharePoint professional blij van wordt.

AUSY IT-consultant Bert was naar goede gewoonte aanwezig en deelt met jou de hoogtepunten en belangrijkste inzichten van de conferentie. Steven Van Belleghem, de keynote speaker van dit jaar, boeide Bert vanaf de eerste seconde.

Steven wie? Hij is een succesvol auteur - het boek The Conversation Manager doet zeker een belletje rinkelen - en allesweter over klantgerichtheid in een digitale wereld.

Centraal in zijn uiteenzetting? Artificial Intelligence.

 

Smart camera ziet wat je koopt

Bert: “In zijn keynote ‘Customers The Day After Tomorrow’ ging Steven Van Belleghem dieper in op hoe AI de komende jaren verder opmars zal maken. Artificiële intelligentie kan een impact hebben op alle sectoren. Zijn voorbeeld over de retailsector blijft me bij.”

“Het zou zomaar kunnen dat je binnenkort niet meer hoeft aan te schuiven aan de kassa. Je stapt een winkel binnen, scant een QR-code, neemt uit de rekken wat je nodig hebt en wandelt weer buiten. Een smart camera houdt in de gaten wat je precies uit de winkelrekken neemt, en rekent direct af zodra je de winkel weer buiten wandelt.”

“Ander stof tot nadenken, wat perfect aansluit bij bovenstaand voorbeeld, is Stevens idee over de klantenrelaties van morgen”, aldus Bert.

“Succesvolle bedrijven vandaag de dag zijn bedrijven die met hun producten voldoen aan de behoeften van de klant. Dat is anders dan vroeger, toen de grote spelers de bedrijven waren met de beste branding voor hun product.”

Je merkt het al: een interessante start van de dag, als je het Bert vraagt!

Uiteenlopende presentaties en workshops laten je toe om voor jezelf een interessant programma op te stellen. Een introductie tot Azure Databricks of Deep Learning, alles over Progressive Web Apps, of een sessie over Windows Mixed Reality? It’s all up to you!

 

Techorama

 

 

Een escape room op een conferentie? Yes, please!

Even genoeg van al de slideshows? Techorama bood een plezierig tussendoortje: “Je kon ook een interactieve sessie bijwonen: ‘Scrum is dead’. Ging je de zaal binnen, dan bleek via een introductiefilmpje dat je in een escape room terechtgekomen was”, vertelt Bert.

“Enkel na het oplossen van wiskundige en geometrische raadsels vonden we een gsm-nummer en werden we bevrijd uit de zaal. Gelukkig maar, of ik had dit allemaal niet kunnen navertellen!”

 

Andere manier van leren met extra veel inzichten

Of Bert het een meerwaarde vindt dat hij conferenties als Techorama kan bijwonen via AUSY?

“Zeker! Ik kijk al uit naar volgend jaar!”

Waarom moedigt AUSY haar consultants aan om zulke evenementen bij te wonen? Training Officer Evelyn verduidelijk het voor je.

Evelyn: “We vinden het belangrijk dat onze consultants hun blik blijven verruimen en up-to-date blijven met de laatste trends. Conferenties zijn daarvoor natuurlijk ideaal.”

“Het is een andere vorm van leren. Niet alleen presentaties, maar ook workshops of discussies met experten over heel specifieke onderwerpen zorgen ervoor dat de consultants naar huis gaan met een hoop nieuwe inzichten.

“Het valt op dat vooral consultants met al verschillende jaren ervaring op de teller graag naar conferenties gaan. Misschien omdat ze door hun uitgebreide expertise de trends en nieuwe inzichten sneller aan bestaande kapstokken kunnen ophangen? Wat niet wegneemt dat juniors er natuurlijk ook heel wat van opsteken!”

 

Foto's: Techorama

Lees verder

People on a videocall
Hoe steunen we onze freelancers in de coronacrisis?
#freelance #corona
colleagues sitting around a table
Design Sprints: sneller en slimmer een probleem oplossen
#designsprints
Abstract map of the world
Van de Braziliaanse werkvloer naar de Belgische: cultuurverschil?
#IT #colleague #brazilvsbelgium