IT

4 onmisbare kwaliteiten voor elke IT-consultant

 

1. Je bent flexibel

Dacht je dat flexibiliteit enkel een vereiste is voor de yogales? Think again!

Binnen IT-consultancy hoef je je benen gelukkig niet in je nek te zwieren, maar je staat best wel open voor verschillende omgevingen, locaties en sectoren. Maar zeg nu zelf: eigenlijk is de afwisseling die je in de plaats krijgt voor je flexibiliteit toch net een voordeel?!

2. Je bruist van ambitie

Als je écht gemaakt bent voor IT-consultancy, dan hoef je niet lang na te denken over de vraag waar jij jezelf binnen 5 jaar ziet. Niet altijd makkelijk om een concreet antwoord te geven, maar wat wel vaststaat, is dat je niet kan wachten om een mooie carrière uit te bouwen. Je zet duidelijke doelen voorop en legt de lat hoog.

3. Je hebt zin om je te specialiseren

Ga je aan de slag als consultant, dan ga je je binnen je project verdiepen in een bepaald domein. Je bent met andere woorden geen allround IT’er meer, maar een heuse specialist. De uitdagingen die je voorgeschoteld krijgt, breng je maar al te graag tot een goed einde.

4. Je wil voortdurend bijleren

Je kan er niet omheen dat de IT-sector voortdurend in beweging is. Als je wil bijblijven met de laatste ontwikkelingen, kan je niet anders dan extra opleidingen volgen.

Ook certificaten zijn in veel gevallen onmisbaar om je carrière te lanceren. Leergierig zijn is dus echt wel een must als je het wil maken binnen IT-consultancy. Gelukkig zet onze Training Officer je met plezier op weg!

 

 

Beschik jij over al die kwaliteiten?

Dan vind je misschien wel de weg naar een nieuwe job bij AUSY!

Lees verder

People on a videocall
Hoe steunen we onze freelancers in de coronacrisis?
#freelance #corona
colleagues sitting around a table
Design Sprints: sneller en slimmer een probleem oplossen
#designsprints
Abstract map of the world
Van de Braziliaanse werkvloer naar de Belgische: cultuurverschil?
#IT #colleague #brazilvsbelgium