IT

Hoe is het om te werken als Software Engineer bij Paddle?

Van Webmaster naar Full-stack developer

Michel: “Ik startte bij AUSY als Webmaster. Een aantal maanden later mocht ik beginnen programmeren als Software Engineer voor Paddle, een consortium binnen AUSY. En dat doe ik nu meer dan 2 jaar later nog altijd.”

“Paddle beheert het kañooh-raamcontract. Dankzij het Drupal based software-as-a-service platform kunnen overheidsinstellingen websites bouwen op een eenvoudige manier. Eerst deed ik voornamelijk backend development, maar vandaag ben ik full-stack developer.”

Zowel analysetaken, als front- en backend development voor het Paddle-project neem ik voor mijn rekening. En dat is een hele interessante uitdaging!”

Via AUSY naar PHP Benelux

Michel: “In januari ging ik via het Competence Center van AUSY naar PHP Benelux. Ik vind het heel boeiend om te zien waar PHP 7 naartoe gaat. Ik kreeg er een andere kijk mee op wat kan binnen PHP en ging zelfs naar huis met tips die ik ook in Drupal kan toepassen. Ik leerde bijvoorbeeld veel bij over het leesbaar maken van je PHP-code voor andere developers.”

“Vooral mijn workshop over asynchroon programmeren blijft me bij. Code performanter maken, is de toekomst. Ook in Drupal 8 worden er stappen gezet in die richting. Ik kijk uit naar die ontwikkeling.”

 

Michel Paddle

 

Toekomstdroom: stap zetten naar analyse

MIchel: “Sinds ik ook analyses maak, heb ik gemerkt dat ik dat echt graag doe. Op lange termijn zie ik mijn carrière dan ook graag in die richting evolueren.”

“Maar los daarvan, als je mijn huidige job goed wilt uitvoeren, komt analytisch inzicht goed van pas. Probleemoplossend denken is een echte troef en helpt je om uitdagingen het hoofd te bieden. Je goed kunnen concentreren is trouwens ook belangrijk.”

“Een interessante les die ik tijdens mijn carrière geleerd heb, is dat je moet openstaan voor invloeden van andere collega’s. We helpen elkaar en ik gebruik informatie van anderen om verder te groeien. Je hoeft niet enkel op jezelf te rekenen.”

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy