Finance

Tech & touch: kandidaten op een verfrissende manier doorgrond

 

Wat virtueel ballonnengeblaas over iemand vertelt

Pymetrics laat je toe om, aan de hand van ogenschijnlijk eenvoudige spelletjes, inzicht te verwerven in de persoonlijkheid van kandidaten. Zo bestaat een van de games erin om ballonnen op te blazen (zonder dat ze knappen) met behulp van muisklikken. Er zijn verschillende strategieën om de opdracht tot een goed einde te brengen, zoals snel klikken of focussen op een bepaalde kleur. Elke beslissing is dan ook betekenisvol. Doorheen de spellenreeks worden die beslissingen geanalyseerd en een veertigtal persoonlijkheidskenmerken gemeten, zodat patronen zich aftekenen en de topkandidaten boven water komen.

 

Tijd-efficiënt en objectief: de vele voordelen van Pymetrics

Hoewel voor AUSY, a Randstad company de ‘touch’ – de persoonlijke band met klanten en kandidaten – cruciaal blijft, brengt de combinatie met ‘tech’ heel wat voordelen met zich mee. Zo is een game als Pymetrics bijzonder tijdsefficiënt. Het hele proces neemt maximaal twintig minuten in beslag, waarna de geïnteresseerden zich nog aan bonusgames kunnen wagen. Bovendien wijken de games af van wat kandidaten gewend zijn. Net daarom staan de deelnemers niet stil bij wat er gemeten of afgetoetst wordt – wenselijk antwoorden is géén optie! – en krijgen rekruteerders een objectief beeld. Dat beeld kunnen ze bovendien verder onderbouwen door te vergelijken met referentiegroepen. Tot slot ligt er een grote meerwaarde in het feit dat iedereen aan de slag kan met spelletjes als Pymetrics, zonder zich te moeten verplaatsen.

 

Pymetrics vertaald naar de Belgische markt

AUSY, a Randstad company innoveert voortdurend. Zo investeert het Randstad Innovation Fund in startups en andere bedrijven, en lanceert het pilots om hun toegevoegde waarde te testen. In die context maakte AUSY, a Randstad company Finance kennis met het vernieuwende Pymetrics-concept, dat het bijvoorbeeld bij een aantal multinationals in de VS schopte tot een standaardonderdeel van het rekruteringsproces. Het initiële product, dat erg Amerikaans georiënteerd was, kon niet zomaar getransplanteerd worden naar de Belgische markt, maar na enkele strategische aanpassingen groeide Pymetrics uit tot een succes binnen het Finance-departement. Toch is het concept breder inzetbaar.

Het ‘tech’-element toevoegen aan het rekruteringsproces leidt namelijk in álle sectoren tot bijkomende persoonlijkheidsinzichten waar elke partij bij gebaat is. Het streefdoel? Dat is en blijft de perfecte match tussen klant en kandidaat.

Lees verder

Pillen
Finance hub in farmasector blijft groeiend succesverhaal
#finance #pharma #consultancy
Love
AUSY-recruiter Maud, Danielle en de banksector: a perfect match
#banksector #werving & selectie
RPA in de praktijk: 5 key learnings [Infographic]
#Finance #Education