Human Resources

Wat hebben koken en rekruteren gemeenschappelijk?

Nee, tomaten kan je niet bij klanten plaatsen en sollicitanten kan je niet garen in de oven. Maar er is wel 1 eigenschap die zowel tijdens het koken als bij het rekruteren van pas komt. Dewelke? Foodie en recruiter Eveline verklapt het.

Vandaag duik je in deel 2 van onze 4-delige reeks: 4 filmpjes en bijhorende artikels geven je een inkijk in het leven van onze collega’s. Waarom matchen zij bij AUSY als Oreo’s en een glas melk, als spek en eieren of als een pot choco en een lepel?

Deel 2: recruiter Eveline, die collega’s niet alleen jaloers maakt met haar homemade lunch, maar ook met haar vermogen om vlotjes alternatieve denkpistes te bewandelen.
 

Het is niet gelogen: aan de lunchtafel kijken collega’s steevast jaloers richting het bord van Recruiter Eveline. Hun doorsnee broodje kaas & hesp kan niet tippen aan haar restje groentelasagne of paneer tikka masala.

Pizzadeeg maken van bloemkool, haar eigen broccoli crackers in de oven steken of zelf groenten fermenteren: geen enkele food trend ontgaat haar. En ja, af en toe loopt het wel eens mis in de keuken. Maar in plaats van gefrustreerd alle pannen in de vaatwasser te smijten, zoekt ze dapper een alternatief.

Idem op kantoor: wordt haar planning overhoop gegooid, dan laat ze zich van haar meest flexibele kant zien. Noodzakelijk als je recruiter bent, zo blijkt.

Hoe heb je dat out of the box denken ontwikkeld?

Eveline: “Ik denk dat iedereen die in de leiding van de scouts heeft gezeten, zich als geen ander flexibel kan opstellen en met nieuwe ideeën kan komen. Je plant een dag met kinderen, maar zij zijn onvoorspelbaar. Je weet nooit wat er kan gebeuren.”

“Helaas kan ook het weer roet in het eten gooien. Op kamp stonden we bijvoorbeeld net op het punt om aan ons buitenspel te beginnen. Tot het begon te stortregenen natuurlijk. Op dat moment moet je snel de koppen bij elkaar steken en met een ander spel op de proppen komen. Een situatie die voor mij niet ongemakkelijk aanvoelde.”

“Later begon ik meer en meer te experimenteren in de keuken. Experimenteren en mislukken gaan hand in hand, maar dat deert me niet meer. Uiteindelijk leer je dat aanvaarden en denk je verder.”

 

Eveline in de keuken

Goed dat je zo rustig kan blijven! Je soepel kunnen opstellen, komt vast ook van pas in je job als recruiter.

“Klopt, achter een fornuis staan en leiding geven bij de scouts vertonen best wel wat gelijkenissen met rekruteren! Vandaag kan ik mijn dag nog zo goed plannen, als er een nieuwe aanvraag van een klant in de mailbox valt, is het alle hens aan dek. Ik moet dan op een andere manier mijn planning weer op orde zien te krijgen.”

De campagneslogan is: ‘Een échte AUSY word je niet, dat ben je’. Wat betekent dat voor jou?

“Gemotiveerd zijn en ambitie hebben. Dat komt bij iedereen op een andere manier tot uiting, maar het is wel aanwezig. Niemand kan natuurlijk altijd maar blijven werken zonder de nodige dosis ontspanning. Ik kan heel geconcentreerd werken en doelen bereiken, maar tijdens een teamevent hef ik even goed graag het glas en sla ik een babbeltje. Die collegialiteit is ook typisch AUSY.”

 

Eveline in de keuken

In je filmpje lezen we: ‘Als plan A het laat afweten, heb je nog altijd plan B, C of D.’ Kan je dat wat meer duiden?

“Ik vind mezelf regelmatig opnieuw uit. Als je blijft vasthouden aan je gewoontes, dan zit je in deze sector op een bepaald moment vast. Ik blijf mezelf steeds afvragen hoe het anders en beter kan.”

“Mensen willen vaak snel handelen, maar dat is niet altijd beter. Door rustig en constructief na te denken, kom je vanzelf met nieuwe inzichten op de proppen. En daarbij hoef je heus het warme water niet opnieuw uit te vinden. Je boerenverstand brengt je al een heel eind!”

Leuk om weten

Eveline timmerde ondertussen hard aan haar carrièrepad bij AUSY. Ze groeide door naar MSP Officer: “Het is een job met véél afwisseling - heerlijk! Ik werk samen met verschillende stakeholders en ik manage die partijen ook. Ik stel optimalisaties van bepaalde processen voor en werk die vervolgens ook uit. Of ik maak analyses en los problemen op. En ondertussen hou ik steeds de vinger aan de pols van alles wat er gebeurt in het IT-landschap!” 

 

En nu jij?

Ben je ervan overtuigd dat jij ook de nodige dosis “AUSY” in je hebt zitten? En wil jij ons team versterken als Recruitment Consultant? Bekijk dan snel de vacature!

Lees verder

Visual with people of different skin types
Werken als recruiter: geen énkele dag is hetzelfde
#collega #recruitment
A man working from home on 3 screens
Toekomst somber volgens werkzoekenden, maar willen job die hen interesseert
#enquête #thuiswerk #werkzoekenden
One of our recruiters taking part in the Virtual Job Fair.
De AUSY Virtual Job Fair in cijfers [infographic]
#AUSYVirtualJobFair