Engineering

De nieuwe toekomst van de automotive-industrie in België

De samenwerking met automotive-bedrijven verandert de laatste jaren. “De vraag naar end-to-end oplossingen stijgt substantieel,” merkt Mathieu, senior business manager binnen AUSY. “Daarom delen we onze kennis maximaal zowel met klanten als met onze consultants.”

Sterke centrale rol van AUSY

48% van de ingenieurs verandert in zijn eerste jaar van job. AUSY helpt de laatstejaarsstudenten ingenieurs met tips, tricks en sollicitatietrainingen. “Door een intense samenwerking met hogescholen en universiteiten willen we de ‘gap’ op de arbeidsmarkt verkleinen en bijdragen tot meer bewuste keuzes van ingenieurs op de arbeidsmarkt,” vertelt Kimberley, business manager engineering.

Binnen het Randstad Young Talents-programma aan de KU Leuven vinden de studenten een flexibele bijbaan, relevante werkervaring en interessante traineeships. Hard en soft skills ontwikkelen de studenten ook binnen Formula Electric, waarin ze een jaar lang als team een elektrische racewagen ontwikkelen.

Nadruk op solutions bij klanten

Bedrijven vragen meer en meer end-to-end oplossingen. Wij denken actief mee met de klant om het bedrijfsproces optimaal te organiseren en daar de nodige diensten voor aan te leveren. “Van een ingenieur met het juiste cv evolueren we naar de samenstelling van een team, de organisatie van een proces en de levering van een product aan onze klant,” legt Kimberley uit.

De AUSY design centers

Een logisch gevolg zijn onze 2 Technical Design Centers die in onderaanneming elektrische en mechanische projecten doen voor grote klanten. Burgerlijk en industrieel ingenieurs in Hasselt tekenen bijvoorbeeld tandwielen voor een toeleverancier in de automotive sector.

“Zo’n 40% van de opdrachten wordt nu geregeld in statement of work,” verduidelijkt Mathieu. “Het zijn projecten met gedetailleerde afspraken over de door de klant verwachte eindresultaten. Het eindproduct ligt vast, maar de werkwijze bepalen we zelf.”

Bedrijf of jobzoeker: wij weten wat te doen!

Klinkt allemaal interessant, toch? Of je nu openstaat voor een uitdagende job binnen engineering, of benieuwd bent naar welke innovatieve antwoorden wij bieden op de noden van jouw bedrijf: ons team staat voor je klaar!

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met:

  • Kimberley Walckiers: kimberley.walckiers@ausy.be of 0488 06 96 30
  • Mathieu Van Goethem: mathieu.vangoethem@ausy.be of 0496 19 00 57

Lees verder

HR manager
Girlpower in engineering: ervaart Amélie de genderkloof?
#womeninengineering
Industry 4.0: hoe word je een Factory of the Future?
#Engineering #Clients
Stagiairs Olivier en Géo maken hun bachelorproef in onze tekenkamer
#Engineering #Career