Human Resources

AUSY sourcer & recruiter academy: zelf digitale HR-talenten opleiden

De tijden waarin een organisatie na het publiceren van een vacature een stapel sollicitatiebrieven verzamelt, zijn voorbij. De krappe arbeidsmarkt waarin de war for talent blijft woeden, vraagt om nieuwe technieken in werving en selectie. Er is nood aan professionals die weten hoe ze talent kunnen aantrekken. En dat vraagt om digital skills.

Om daaraan te kunnen beantwoorden, zette het domein HR een sourcer & recruiter academy op poten. Zo kunnen we zelf digital minded recruiters opleiden die perfect kunnen inspelen op de HR-vraag van organisaties. Immers: als de juiste sourcer en recruitment profielen niet bestaan, dan leiden we ze zélf op. De kennis zit toch in huis!

Hoe gaan we precies te werk? Business Development Partner Tamara vertelt je er alles over.

Stap 1: de juiste young potentials aantrekken

Tamara: “Alles start bij de selectie van de juiste young potentials. En met “jong” hebben we het niet over leeftijd. Iedereen die zijn of haar eerste stappen in HR wil zetten, komt in aanmerking. Ongeacht het behaalde diploma of de carrière die iemand al uitbouwde.”

“Zo begeleiden we bijvoorbeeld een 40-jarige ingenieur, een 30-jarige diëtiste, een jonge moeder met ervaring als bemiddelaar en een schoolverlater met een diploma communicatie.”  

Wat al deze kandidaten gemeenschappelijk hebben? “Ze dragen de AUSY-waarden in hun hart, hebben minstens een bachelordiploma op zak en hebben er vooral heel veel zin in”, aldus Tamara. “In ruil voor hun engagement, krijgen ze een vast contract en ongeziene professionele kansen.”
 

Sfeerfoto's recruitment academy


Stap 2: 6 weken intensieve training

De geselecteerde kandidaten doorlopen eerst een intern trainingstraject van 6 weken. Een mix van theorie en praktijk, die we al eens durven bijstellen om te blijven inspelen op de huidige trends in de sector.

Junior HR Consultant Anke: “Na een leuke kennismaking met de mede-pupils gingen we meteen van start met theorie over het brede HR-kader. Van daaruit gingen we dieper in op de taken van sourcer en recruiter. Theorie en praktijk wisselden elkaar af via blended learning: een combinatie van theorie, rollenspellen, e-learnings, praktijk en feedbackrondes. Daardoor zat de energie van de academie steeds hoog.”

Aan het einde van die 6 weken opleiding, beschikken de kandidaten over tal van relevante skills: intake van vacatures, copywriting voor vacatures, kwalitatief telefonisch screenen, diepgaand digitaal searchen op jobsites en sociale media, rapportage- en interviewtechnieken …

Tamara: “We toetsen de kwaliteiten af met een examen, waarna we voor elke toekomstige recruiter een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen.”

Interne stage

Tamara: “Na de intense trainingsperiode scherpen we de skills van de sourcers verder aan tijdens een interne stageperiode. 3 weken lang draaien de pupils mee als interne AUSY sourcer. Ze werken op concrete vacatures in een van onze domeinen: IT, Engineering, Finance, HR, Life Sciences of Sales & Marketing.”

“Coaching staat centraal tijdens deze periode. Op die manier stomen we de pupils klaar voor hun eerste project.”
 

Sfeerfoto's recruitment academy


Stap 3: junior HR-consultants in het veld

Na 6 weken academie starten de pupils als junior HR-consultant bij onze klantenpartners. Tamara begeleidt de deelnemers actief gedurende een heel jaar, maar ook bij de klant hebben zij een aanspreekpunt. Via extra opleidingen houden de sourcers hun kennis up-to-date.

“Omdat we onze opleiding specifiek aanpassen aan de huidige noden van de klanten, bieden de skills van onze consultants een absolute meerwaarde. Dankzij de open feedback tussen de consultant, AUSY en de klant, kan iedereen steeds kort op de bal spelen”, vertelt Tamara nog.

Meer weten?

Of je nu zélf opgeleid wil worden tot sourcer en recruiter of als bedrijf nood hebt aan digitale HR-talenten: Tamara vertelt je er met plezier alles over! Je bereikt haar via tamara.poortmans@ausy.be.

Lees verder

Kantoor Gent
Daarom komen we zelfs op maandag graag werken
#teamAUSY
CoDay: leerrijke dag speciaal voor onze HR-consultants
#Human Resources #Team building
Mentale overbelasting: de opmars van de Homo Interruptus
#Human Resources #Education