IT

50 jaar in dienst bij AUSY Belgium

 

Frederik - System Engineer - 12 jaar in dienst

Wanneer je als IT-consultant al zo lang aan de slag bent bij dezelfde werkgever, dan zijn er ongetwijfeld een aantal professionele mijlpalen die je carrière gevormd hebben. Voor Frederik was die eerste grote mijlpaal zijn project bij Johnson&Johnson: “Ik startte er in 2005 als Application Engineer. Een stevige uitdaging, want het was mijn eerste job die echt IT-gericht was. Ik greep die kans met beide handen, en heb mij dat nog geen minuut beklaagd.”

“Een tweede belangrijke mijlpaal was mijn project bij Securitas. Ik ging er aan de slag als lid van het AUSY support team. Vandaag heb ik IT-support achter me gelaten en werk ik als System Engineer bij SD Worx. Ik heb minder contact met de eindgebruiker, maar geef samen met de collega’s support voor alles wat met storage, virtualisatie en Windows server systemen te maken heeft.”

Frederiks tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Het belangrijkste is dat je gewoon jezelf blijft. Je anders voordoen dan je bent, wat je karakter of je technische kennis betreft, heeft geen zin.”

 

Frederik, Boudewijn, Kris

 

 

Boudewijn - Frontend Developer - 10 jaar in dienst

Boudewijn bouwde bij AUSY een stabiele carrière uit en is al 10 jaar bij AUSY aan de slag als Frontend Developer bij Telenet.

“Ik heb zo goed als elke rebranding en verandering van huisstijl binnen Telenet meegemaakt. Zulke processen bezorgen mij en mijn team altijd heel wat last minute werk. Het is ons altijd goed gelukt om alles tot een goed einde te brengen, en daar ben ik fier op!”

Onze IT-consultants werken op locatie bij de klant en komen dus niet wekelijks bij ons over de vloer. Toch willen we ervoor zorgen dat ze zich deel van het team voelen. Ook Boudewijn voelt zich echt onderdeel van het bedrijf: “Als ik bij feestjes bijvoorbeeld langskom op het hoofdkantoor, dan word ik altijd enorm collegiaal onthaald. Ook collega’s die ik nog niet eerder ontmoette, komen direct een babbeltje maken.”

Boudewijns tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Vergeet wat je op school leerde. In de “echte” wereld gaat het er altijd net iets anders aan toe. Je zal verplicht worden om out of the box te denken en andere oplossingen te vinden voor problemen.”

 

Check onze IT-vacatures

Ook zin in afwisselende IT-projecten waardoor je jezelf volop kan ontwikkelen?

 

Kris - PHP/Angular Developer - 10 jaar in dienst

Vandaag werkt Kris binnen de interne afdeling Solutions van AUSY: “Ons team bouwt custom software applicaties voor de klanten van AUSY. Dat gaat van inschrijvingsplatformen tot tools voor conferentiemanagement.”

“Voor ik bij Solutions aan de slag ging, heb ik altijd als consultant gewerkt. Mijn periode bij Telenet is ongetwijfeld een van de mijlpalen uit mijn carrière. Ik onderhield er heel wat PHP-applicaties en werkte er aan projecten die zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Dat maakte het extra leuk!”

Kris’ tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Laat de voordelen van IT-consultancy je blik verruimen. Leer aan het begin van je carrière je eigen sterktes kennen en ontdek welke richting je uit wil dankzij de verschillende projecten.”

 

Jan - Primary Resource voor Lync - 7 jaar in dienst

“Van Proximus tot Johnson&Johnson, Infrabel en Toyota: ik ben fier op elk project en liet overal mijn voetafdruk na.”

“Bij Proximus ondersteunde ik de professionele klanten. Eerst ging het louter om opvolging van installaties, maar later zette ik me actief in om van de dienst een echte 2nd line helpdesk te maken. En dat is gelukt!”

Bij Johnson&Johnson hielp Jan met een inhouse migratieproject van XP naar Windows 7. Ook voor Infrabel voerde hij migraties uit, maar dan wel over heel België. Vandaag is hij bij Toyota verantwoordelijk voor de rollout van Lync/Skype for Business in elke fabriek.

“Een heel uitdagend project, maar dat vind ik net belangrijk. Ik wil vooruitgaan, elke dag iets nieuws leren en aan het einde van de dag fier zijn op mezelf.”

Jans tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Ben je lichtjes in paniek en zie je het even niet meer zitten? Dan ben je aan het groeien! Dat punt bereik je enkel als je uit je comfortzone durft treden.”

 

Jan, Thomas

 

 

Thomas - Wifi Expert - 5 jaar in dienst

In 5 jaar tijd is Thomas erin geslaagd om een indrukwekkend traject af te leggen bij onze klant Proximus. Bij de start van zijn carrière ging hij er via AUSY aan de slag bij de service desk van ASTRID, het telecommunicatieplatform voor de federale politie en de hulpdiensten.

“Nadien startte ik er als Netwerk Analist. Ik voerde background checks uit en creëerde een veilige omgeving waar we konden troubleshooten op de netwerken van de klanten. Vervolgens schoof ik door naar een ander team, waar ik onder andere heel wat heb bijgeleerd over wireless.”

“En dankzij die nieuwe kennis sloot ik uiteindelijk aan bij het wireless team. We troubleshooten op de wireless technologieën van onze klanten, installaties en de staging.”

Wat vindt Thomas belangrijk in een job? “Vooral de mogelijkheid om mij op technisch vlak verder te blijven ontwikkelen. Ik behaalde al een aantal certificaten via het AUSY Competence Center: CCNP Switch en Checkpoint CCSA. In zelfstudie behaalde ik mijn CCNA en CCNA Wireless.”

Thomas’ tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Als je pas afgestudeerd bent als IT’er en voor het eerst op sollicitatiegesprek gaat, kan dat best eng zijn. Laat je zeker niet overrompelen en probeer zelfverzekerd over te komen.”

 

Jef - Network Engineer - 4 jaar in dienst

Over de jaren heen behaalde Jef verschillende certificaten, telkens in het kader van zijn project: “Ik sleepte mijn CCNA Routing & Switching, CCNP Switch, Palo Alto ACE en nCSE-certificaat in de wacht. En in de toekomst wil ik er zeker nog meer behalen!”

“Als Network Engineer bij BNP Paribas Fortis bied ik 2nd line support. Specifiek wat wifi issues betreft, is dat sinds kort ook 3rd line support. Daarom denk ik erover na om mij te certifiëren in CCNA Wireless.”

Jef raadt startende IT’ers dan ook zeker aan om zo snel mogelijk een certificaat te behalen: “Het helpt om je theoretische kennis om te zetten in de praktijk.”

Jefs tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

Onderschat het belang van goede communicatie niet. Zelfs als je het druk hebt, mag je je mails niet laten liggen. Hou mensen op de hoogte van het probleem dat je voor hen aan het oplossen bent en stuur altijd een antwoord.”

 

Jef, Quinten

 

 

Quinten - Netwerk Analist - 2 jaar in dienst

Quinten is aan de slag als Netwerk Analist bij Proximus. Wat doet hij daar precies? “Ik los netwerkproblemen op van bedrijfsklanten van Proximus en breng veranderingen aan op het netwerk.”

Tijdens zijn prille carrière bij AUSY is Quinten al stevig gegroeid op professioneel vlak: “Ik ontwikkelde verschillende positieve attitudes. Ik weet nu hoe belangrijk het is om proactief en leergierig te zijn. Ik trek zo vaak mogelijk taken naar mezelf toe: hoe meer ik doe, hoe meer ik kan bijleren.”

“Ik ga graag naar de evenementen van AUSY. Zo heb ik contact met de collega’s van het hoofdkantoor en leer ik ook andere IT-consultants kennen.” Met andere woorden: Quinten voelt zich thuis bij ons!

Quintens tip voor pas afgestudeerde IT-consultants

“Je moet niet bang zijn om met iets (nieuws) te beginnen. In de IT-wereld beweegt alles heel snel en het belangrijkste is dat je wil bijleren. Verruim je blik!”

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy