IT

5 vragen aan IT-stagiairs Jan en Joris

1. Waaruit bestaat je takenpakket?

Jan: “Ik werkte al mee aan een interessante applicatie. Veel code die ik schreef, wordt nu effectief gebruikt voor die app! Ik werk ook aan een demoproject met alle Java frameworks. Het is een soort user guide: hoe gebruik je welk framework?”

“Bovendien zet ik ook een artifactory op: ook de code van oude projecten die op de productie-omgeving staat, komt daarin terecht. Dat komt van pas als er eens iets fout gaat.”

Joris: “Ik heb al veel verschillende dingen mogen doen. Zo heb ik het wifinetwerk opnieuw ingesteld, maar heb ik ook een intranet gemaakt voor de collega’s. Daar vinden ze extra info over het systems team. Daarnaast zoek ik ook uit wat de beste manier is om conference calls te doen.”

“Maar wat me het meeste zal bijblijven, is de organisatie van onze allereerste LAN Party. Ik verdiepte me in het spel (CS:GO) en stelde de real time netwerken met high traffic op. Een hele uitdaging, maar wel eentje die ik graag met beide handen aanging. Ook de dag van het event hielp ik mee alles in goede banen te leiden.”

2. Wat is de leerrijkste ervaring tot nu toe?

Joris: “Daar moet ik niet lang over nadenken: het wifinetwerk opnieuw instellen! Op school had ik nog nooit met wifinetwerken en controllers gewerkt. Deze opdracht was dus volledig nieuw voor mij en ik heb heel wat zaken zelf uitgezocht.”

Jan: “Tijdens je studies ben je vooral bezig met kleine projectjes. Hier bij AUSY vallen alle Java-puzzelstukjes die ik apart ken, samen. Ik leerde vooral wat de juiste workflow is voor grote Java-projecten. Een grote meerwaarde!”

3. Wat motiveert je om hier elke dag het beste van jezelf te geven?

Jan: “Ik zit hier tussen de professionals en leer veel bij. De code die ik schrijf, wordt ook echt gebruikt en dat geeft me een goed gevoel. Bovendien zijn de collega’s gemotiveerd en vrolijk. Ook al lopen er dingen fout, we lachen elke dag!”

Joris: “Ik kan Jan alleen maar gelijk geven: de sfeer bij AUSY is top en als stagiair breid je hier je skills echt wel uit. BLoEen ideale combinatie. Daarom zou ik een stage bij AUSY zeker aanraden aan andere stagiars!”

4. Komt de kennis die je op school hebt opgedaan goed van pas?

Joris: “Op school leer je de basis, maar zodra je op stage vertrekt, merk je dat er best veel dingen zijn die je niet weet. Bovendien volgt de school haar leerplannen. Vind je een bepaald aspect binnen IT erg interessant, maar komt dat niet aan bod in de lessen? Dan moet je dat zelf uitzoeken in je vrije tijd. Op stage leer je pas echt veel bij: heb je een vraag, dan krijg je daar direct een duidelijk antwoord op.”

Jan: “Het klopt dat de vakken op school de basis leggen. Tijdens je studies leer je een huisje bouwen. Op stage bouw je een heel flatgebouw. Weet je niet hoe je een huisje moet bouwen, dan kan je niet mee op de werkvloer. Net zoals Joris heb ik hier al veel bijgeleerd. Dat is ergens wel logisch: hier begeleidt een heel team mij, terwijl op school 1 of 2 docenten een grote groep studenten moeten begeleiden.”

5. Wat zijn je plannen na je stage?

Joris: “Als het van mij afhangt, ga ik bij AUSY aan de slag. Elke week is er wel een collega die trakteert. Lekker, maar het bewijst ook dat de sfeer hier echt goed zit. En dat vind ik heel belangrijk.”

Jan: “Ik zou hier ook heel graag blijven werken! Maar mag ik eerst nog wat vakantie nemen?”

2 tevreden stagiairs, als je het ons vraagt! Ben je benieuwd naar de stagemogelijkheden binnen AUSY? Neem zeker contact met ons op.

Lees verder

Mike and Thomas laughing
Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas
#friendship #bromance
Bedrading
3 vragen aan Support Engineer Maarten
#support #consultancy
typewriter - blue
Digital Savviness Academy: antwoord op digitale transformatie
#IT #digitalsavvinessacademy